Supi Volley - HEL Volley 2- toinen kohtaaminen

2.4.2017

Sunnuntaina 2.4. lähdettiin itsevarmalla asenteella kohti toista ristikkäispudotuspeliä Tampereelle, vastassa toistamiseen viime sunnuntaina voitettu SuPi Volley. Ristikkäispudotuspeleissä pelataan 2 voitetusta pelistä, ja 1-1 tilanteessa tulee "kultainen" 15 pisteen erä, ja häviäjä joutuu karsimaan sarjapaikasta, joten panokset olivat kovat.

Ensimmäiseen erään lähdettiin tutun turvallisella kokoonpanolla; Heidi, Anni, Iita, Assi, Minttu, Elina ja Niina. Heti alusta alkaen oma peli oli todella tahmeaa ja vastustajasta huokui voiton tahto, ja he saivatkin heti pienen kaulan joka pysyi erän loppuun asti. Omaa peliä ei saatu käyntiin ja omia virheitäkin tuli reilusti yli sallitun määrän, jonka saattelemana erä päättyi SuPille 25-22.

Toiseen erään vaihdettiin Krista keskarin paikalle, mutta muuten jatkettiin samalla kaavalla ja oman tason löytämisessä oli taas suuria vaikeuksia. Pienen toivon kipinän toi Venlan hieno kentälle tulo yleispelaajan paikalle, mutta sekään ei saanut herätettyä koko joukkuetta mukaan peliin. Tämäkin erä päättyi SuPille lukemin 25-18.

Poikkeuksellisesti pitkää erä taukoa ei tullut toisen erän jälkeen, joten jokaisen tuli koota itsensä lyhyessä ajassa, jotta tästä vielä taisteltaisiin voitto. Kolmannessa erässä vaihdettiin Venla hakkurin paikalle ja Assi takaisin keskelle. Erä alkoi huomattavasti paremmin kuin edelliset, mutta myös SuPin peli jatkui hyvänä ja erä etenikin todella tasaisissa merkeissä. Erä loppupuolella toivo alkoi jo hiipua hieman, kunnes Anni pääsi syöttöruutuun ja syötti joukkueelle toivoa antavan etumatkan. Vihdoin oma peli läheni omaa tasoa ja taisteluhenki löytyi, ja kolmas erä päättyikin meille 22-25.

Neljäs erä näytti alusta asti aivan erilaiselta kuin aikaisemmat, ja vihdoin oma peli alkoi kulkea niinkuin sen kuuluukin. Puolustuspeli oli loistavaa ja kaikki tuntui sujuvan, kunnes SuPi otti aikalisän tilanteessa 16-22. Aikalisän jälkeen joukkueemme vastaanotto koki mustan hetken ja hyökkäyskään ei meinannut kuolla, jolloin jouduttiin ottamaan oma aikalisä SuPin kiriessä tilanteeseen 19-22. Aikalisästä huolimatta oma peli jatkui takkuisena ja SuPi pääsi rinnalle, mutta pienestä sähläyksestäkin huolimatta taisteltiin erästä hieno 24-26 voitto!

Viides erä puolestaan lähti taas vähän omaa tasoa etsien, ja vastustaja sai alusta asti pienen etumatkan, jota myös hyvin ylläpiti erän loppuun asti. Erässä kokeiltiin erilaisia vaihtoja kuten Krista keskariksi ja Minttu yleispelaajaksi, mutta niistäkään huolimatta kipinää ei löytynyt ja erä päättyi SuPille murskalukemin 15-6, joten seuraavana luvassa oli jännittävä kultainen erä.

Kultaiseen erään lähdettiin hyvällä asenteella puntti hieman tutisten. Erä alkoi tasaisesti ja kumpikaan joukkue ei kyennyt ottamaan paria pistettä pidempää etumatkaa, kunnes tilanteessa 8-8 jälleen Anni pääsi syöttöruutuun. Hyvien syöttöjen avustamana joukkueemme pääsi 8-11 johtoasemaan, jolloin SuPi päätti käyttää ensimmäisen aikalisänsä. Kuitenkin saimme pidettyä loppu erän ajan pienen etumatkan, ja voitimme hienosti 12-15.

Joukkue kiittää kauden aikana mukana olleita taustahenkilöitä ja kannustajia hienosta vaikkakin ailahtelevasta kaudesta. Tästä on hyvä lähteä viettämään kesälomaa kesätreenien merkeissä.