Helsinki Volley: Ohi on kausi 2016-2017!

6.3.2017

Helsinki Volley pelasi yläjatkosarjan viimeisen ottelunsa sunnuntaina Puijo Wolleytä vastaan Kuopiossa. HEL Volleylle ottelu oli merkityksetön, koska mahdollisuudet 1-sarjan välieriin olivat jo menneet. Puijo Wolley puolestaan halusi vimmatusti lohkovoittoa ja paalupaikan tuomaa kotietua välieriin. Kotijoukkue sai kuin saikin himoitsemansa voiton satapäisen yleisön rytmikkään rummutusten saattelemana erin 3-0.

Ensimmäinen erä alkoi Helsinki Volleyn komennossa, mutta kotijoukkue sai rivinsä varsin nopeasti järjestykseen. HEL Volleyn pelaajien virheillessä vuorotellen karttui Puijo Wolleyn pistetili helppoon erävoittoon pistein 25-10.

Toinen erä näytti jatkuvan siitä mihin ensimmäinen päättyi. Puijo Wolleyn valmentajan Timo Tolvasen arvio ennen peliä siitä, että "HEL Volleyltä ei saada mitään ilmaiseksi" näytti menevän täysin pieleen. Helsinki Volleyn lukuisat virheet nimittäin jatkuivat ja kotijoukkue johti parhaimmillaan, tai pahimmillaan, jo 18-10. Toisen erän käännekohta tapahtui erän puolivälissä Riikka Koivusaaren syöttövuorolla, kun pelattiin ottelun ehdottomasti pisin pallo. Se päättyi Monan ja Tuulin upeaan torjuntaan ja innosti HEL Volleyn taistelemaan. Jossu viimeisteli monta näyttävää 4-paikan hyökkäystä ja näin kirittiin puolin ja toisin taistellen tilanteeseen 23-21. Kun vielä Puijon konkari Anttila syötti eräpallon verkkoon, hiipi ilmaan jo mahdollisuus jatkopalloistakin. Siihen HEL Volleyn rynnistys ei kuitenkaan riittänyt. Erä Puijo Wolleylle 25-23.

Kolmas erä oli alkua lukuun ottamatta ottelun tasaisin. Puijo Wolley aloitti Jonna Kivisen kolmella peräkkäisellä ässällä vahvasti ja johti jo 8-3. Jossun pistetehtailu ja keskareiden parit makoisat torjunnat pakottivat kotijoukkueen aikalisään tilanteessa 14-14. Muutamankin kyseenalaisen vihellyksen auttamana Puijo Wolley kirjasi kuitenkin voiton tästäkin erästä numeroin 25-21.

Raati arvioi parhaiksi pelaajiksi Tuuli Metsäkoivun ja Riikka Koivusaaren sekä nälkäisimmiksi Johanna Oikarin ja Jonna Kivisen.

Näin on kausi paketissa. Kuluneen kauden tavoitteeksi asetettiin nuorten pelaajien kehittäminen ja iloisen lentopallon pelaaminen. Pelillinen tavoite oli paikka ylemmässä jatkosarjassa. Tavoitteet saavutettiin ja kaksi junnuakin saatiin kauden kuluessa täysi-ikäisiksi. Kolmas sija ylemmässä jatkosarjassa oli juuri se mikä joukkueen taso nykyisellään on. Tällä kaudella emme pystyneet haastamaan kärkijoukkueita Puijo Wolleytä ja Ettaa kuin muutaman erän verran, mutta kukapa tietää mikä on tilanne ensi kaudella.

Kiitos taustajoukoille ja yhteistyökumppaneille. Ilman teitä tämä homma ei mitenkään onnistuisi. Kiitos yleisölle. Yhä useampi löytää tiensä meidän kotipeleihin Kisikselle – hienoa!

Nyt jäämme pienelle tauolle. Muista seurata someja niin pysyt kärryillä parhaiten!