Helmikuu päätökseen 1-3 voitolla kärkikamppailusta!

9.3.2021

Joukkueiden toinen kohtaaminen Legendaarisessa Kisahallissa lauantaina 13.3.2021 klo 12:00. Kumpi vie voiton kärkikamppailussa! Katsojia ei otteluun voida ottaa paikan päälle, mutta striimi mahdollisuudet pyritään järjestämään joukkueen Facebook sivun kautta.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Raisiossa lauantaina 27.2. Helsinki Volley voitti Raision Urheilijat numeroin 25-17, 21-25, 23-25 ja 22-25. Lähtöasetelma otteluun oli se, että Raision Urheilijat eivät olleet hävinneet yhtäkään peliä saamatta edes yhtä sarjapistettä eli kova sarjan piikkipaikkaa pitävä vastus oli luvassa. Raision joukkueen tiedettiin siis olevan hyvässä kunnossa, etenkin yleispelaaja/hakkuri Lotta Piesasen johdolla.

Ensimmäistä erää lukuunottamatta, ottelu oli erittäin tasaista vääntöä ja taistelua pisteistä. Välillä pallot eivät saattaneet kuolla millään molempien joukkueiden puolustuspelaamisen ansiosta. Ensimmäinen erä meni Helsingin ihmetellässä ja RaisUn hallitessa etenkin hyökkäys- ja puolustuspelaamista. Toisessa erässä kuitenkin Helsinki taisteli itsensä tuntuvaan 11-17 johtoon. RaisU pääsi hyvän syöttövuoron avuin rinnalle 18-19. Jasmine löi vastapallon RaisUn kenttään tilanteessa 20-24 ja Sande viimeisteli pistein 21-25.

Kolmas erä alkoi RaisUn ässällä ja kahdella torjunnalla 3-0. Jasmine katkaisee raisiolaisten hyvän alun kahdella nelospaikan lyönnillään. Erää mennään rinta rinnan eteenpäin ja sitä värittävät pitkät pallorallit ja huimat puolustukset. 19-19 tilanteessa Monni torjuu kutospaikan tsekin ja Helsinki johtoon 19-20. Jassu lyö vastapallon 20-22, mutta RaisU tulee vielä tasoihin. Idan siirto tuo Helsinki Volleylle eräpallon tilanteessa 23-24. Tiia tulee torjuntavaihtoon Vapun paikalle ja Ida ja Tiia torjuvat pisteen Helsingille - näin ensimmäinen jaettu piste Helsinkiin!

Neljännessä erässä mennään myös tasaisissa tunnelmissa 10-10. Vasta 17-18 tilanteessa raisiolaisten lyödessä palloa pitkäksi pääsee Helsinki johtoon. Raisio torjuu Monan paterin 21-20 - Vappu kuitenkin tarjoilee heti uutta passia Monnille, joka kiittää ja niittaa satasen 21-21. Loppuun Veera tehtailee kolme pistettä kakkospaikan hyökkäyksillään: erä ja kolme pistettä matkaa Hesoihin tuotavaksi!

Parhaana Helsinki Volleylta palkittiin passari Vappu ja joukkue valitsi pirullisimmaksi pelaajaksi Jasminen, joka teki myös joukkueesta eniten pisteitä.