Pääsarjaryhmä linjasi kauden 2020-2021 sarjajärjestelmää

17.4.2020

Lentopalloliiton Pääsarjaryhmä esittää kaudelle 2020-2021 sekä miehille että naisille kolminkertaista runkosarjaa Mestaruusliigaan, josta ensi vuonna ei suoraan pudota alempaan sarjaan. Lisäksi 1-sarjan voittaja voi hakea liigapaikkaa kaudelle 2021-2022. Nouseminen ei kuitenkaan ole automaattinen; sekä sarjassa pysyminen että nouseminen vaatii sen, että seura täyttää liigakelpoisuuskriteerit.

Kausi 2020-2021 pyritään aloittamaan totutusti syys-lokakuun vaihteessa runkosarjan kestäessä maaliskuun alkupuolelle. Suomen mestarit tulisi olla selvillä huhtikuun loppuun mennessä. Pudotuspelit pelataan kahdeksan joukkueen voimin nykyisellä ottelujärjestelmällä ja -määrällä.

Baltian liigan osalta selvitään vielä mahdollista Baltian yhteistä final six -turnausta tai muuta mahdollista yhteistyötä Viron ja Latvian kanssa, mutta laajamittaisempi sarjojen yhdistyminen ei ainakaan tulevalla kaudella etene.

Suomen Cupin alkukierrokset integroidaan osaksi normaaleja runkosarjapelejä sekä liigan että 1-sarjan runkosarjan alkuvaiheessa.  Työversion mukaan oman kaavionsa parhaat 1-sarjaseurat pääsevät mittelemään voimiaan liigaseuroja vastaan puolivälierävaiheessa, joka pelataan marraskuun puolenvälin jälkeen. Ottelut pelataan siten pääosin otteluina, joissa on ns. tuplapanos ja erillisiä cupin otteluita on vain muutama. Cupin finaalit pelataan final four -mallilla tammikuussa Tampereella, tarkka ajankohta ja tapahtuman televisiointi varmistunee lähiviikkojen aikana. Alempien sarjojen osallistumista cupiin tai omaan cup-kilpailuunsa mietitään vielä tulevan kauden osalta.

Tehdyt esitykset perustuvat seuroille tehtyyn kyselyyn tulevasta kaudesta. Esitykset tulevat vielä Lentopalloliiton hallituksen käsittelyyn toukokuussa.

Uutiseen Lentopalloliiton sivuille tästä.