Dirk Sauermann Helsinki Volleyn uudeksi päävalmentajaksi!

31.8.2019 klo 12:00

Dirk Sauermann
Dirk Sauermann
Kirsi Hyttinen
Kirsi Hyttinen
Victor Stanulevich
Victor Stanulevich
Jaana Ylitalo
Jaana Ylitalo

Myös muu valmennustiimi on kasassa

Helsinki Volley on tehnyt valmennussopimuksen Dirk Sauermannin kanssa. 44-vuotias saksalaissyntyinen valmentaja tuo yli 25 vuoden ajalta kerrytettyä valmennuskokemusta Helsinkiin. Helsinki Volleyn 10-vuotisen historian aikana Dirk on ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja. Valmennustaustaansa uusi päävalmentaja kuvailee seuraavasti:

- ”Aloitin valmentamisen vuonna -91, eli vain 16-vuotiaana. Vuosien saatossa olen valmentanut lukuisia joukkueita eri ikäryhmistä sekä eri tasoisia joukkueita.”

Alkuperäiseltä koulutukseltaan Dirk on fysioterapeutti, mutta nopeasti ammattivalinta kallistui kokopäiväiseen valmennustyöhön Saksan alueella. Läpäistyään kaikki Saksan valmennustasot Dirk opiskeli vielä Saksan valmennusakatemiassa, jotta hänestä tulisi sertifioitu valmentaja myös Saksan olympiaurheiluliitossa.

Vuodesta 2003 vuoteen 2016 Dirk työskenteli ammattivalmentajana Saksassa ja Suomessa. Suomessa hän valmensi Hämeenlinnassa ja Saksassa Leverkusenissa, Stuttgartissa sekä Hamburgissa. Nyt pidettyään kolme välivuotta Dirk palaa valmentamiseen.

Mikä toi sinut takaisin valmennuksen pariin?
- ”Kolmen vuoden tauon jälkeen intohimoni valmennusta kohtaan on palannut ja olen todella innoissani, että pääsen työskentelemään näin motivoituneen lentopallohullun joukkueen kanssa.”

Kuinka kuvailisit Helsinki Volleyn joukkuetta? 
- ”Tykkään siitä, että jokainen pelaaja on täynnä intoa ja he ovat henkilökohtaisesti omistautuneita lentopallolle. Jo ensimmäisten valmistautumisviikkojen aikana pystyin tuntemaan joukkueesta kumpuavan energian. Jos me teemme työtä hyvin yhdessä ja pysymme positiivisena hankalissakin tilanteissa, joukkue voi saavuttaa paljon”. 
_________________

Päävalmentajan lisäksi myös muu valmennustiimi on kasassa. Kirsi Hyttinen siirtyy päävalmentajan roolista apu- ja fysiikkavalmentajaksi. Luvassa on Kirsin kolmas kausi Helsinki Volleyn valmennuksessa. Hyttinen kommentoi tulevaa kautta seuraavanlaisesti:
- ”Meillä on nyt hyvä valmennustiimi selkeine rooleineen ja itse pääsen nyt myös sparrailemaan tarvittaessa. Olen innoissani tulevasta Kisahallin täyteisestä talvesta ja joukkueen kanssa työskentelystä!”

Victor Stanulevich puolestaan jatkaa apuvalmentajana keskittyen etenkin passarien kehittämiseen. Victor pelasi pelaajaurallaan passarin paikkaa mm. Vjatšeslav Platonovin valmentamassa Avtomobilist Leningrad joukkueessa voittaen Eurocupin. 
- ”Helsinki Volley on hyvin johdettu, periksiantamaton ja hyvähenkinen joukkue, jonka kehityksessa on ilo olla mukana”, Victor kommentoi Helsinki Volleyta.

Joukkueenjohtajana jatkaa perinteisesti Jaana ’Jade’ Ylitalo. Hän kommentoi valmennustiimiä seuraavanlaisesti: 
- "Helsinki Volleyllä on alkamassa kymmenes 1-sarjakausi. Päätimme seurassa, että on aika viedä edustusjoukkuettamme jälleen yksi steppi eteenpäin. Olen siten äärettömän tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen kokeneen ja ehdottoman pätevän päävalmentajan kanssa. Jo ensimmäiset yhteiset viikot näyttivät, että oikealla tiellä ollaan. Dirkillä on apunaan Kirsi ja Victor, joten hyvä valmennustiimi on kasassa.

Helsinki Volleyn joukkueessa jatkaa vähintään 10 pelaajaa viime kaudelta, joten runko on pitkälti saman verrattaessa viime kauteen. Myös erinäisistä farmipelaajasopimuksista tullaan tiedottamaan myöhemmin.
- "Minua ilahduttaa myös se, että meillä jatkaa nippu tuttuja "helvolaisia". Kaikki kymmenen jo julkistettua pelaajaa ovat pelanneet HEL Volleyssä kauden tai useampia. Heidän lisäkseen on muutama sopimuspelaaja vielä tulossa. Myös yhteistyö Hämeenlinan Lentiskerhon kanssa jatkuu ja se mahdollistaa viime kauden tapaan pelaajavaihdot seurojen välillä.”, Jade luonnehtii joukkuetta.