Täydet 6 pistettä viikonlopusta!

4.3.2019

Kuva: Thousandlake Films

Sunnuntain pelissä Helsinki Volleyta vastaan Kisahallille saapui niin ikään joensuulainen Karelian Hurmos.

Hurmos oli vahvistunut viime näkemästä, sillä aiempien vuosien liigapelaaja Elli-Noora Hiltunen oli liittynyt Hurmoksen riveihin.

Ensimmäisessä erässä tuli hyvin selväksi, että Hurmos kilpailee tosissaan pudotuspelipaikasta, kun vierasjoukkue sai taottua heti erän alkuun jo 0-5 -karkumatkan. Tämän jälkeen seuraavat kymmenen palloa kuljettiin tasatahtia, jonka jälkeen Hurmos sai jälleen kiskaistua lisää eroa kotijoukkueeseen kovilla laitalyönneillä, joista vastuussa olivat etenkin Hurmoksen uusi hakkuri Elli-Noora Hiltunen sekä Nea Hämäläinen. Oltiin jo tilanteessa 6-16. Helsinki Volley sai tuplavaihdon siivittämänä peliään hieman kasaan, ja mm. Netan ja Katjan onnistumisilla noustua tilanteeseen 13-17 asti, mutta Hurmoksen karkumatka oli jo liian suuri kirittäväksi. Ensimmäisen erän lukemiksi 18-25.

Toiseen erään lähdettiin uudella päättäväisyydellä, ja kotijoukkue saikin onnistumisia hyökkäyksessä niin laidasta kuin keskeltäkin. Toista erää kuljettiin rinta rinnan tilanteeseen 9-9 asti, jonka jälkeen Hurmos sai taas uuden vaihteen silmään, ja jälleen oltiin viisi pistettä takamatkalla. Roosa ja Sonja etunenässä Helsinki Volley alkoi kuitenkin takoa pisteitä niin, että peli oli tasan tilanteessa 18-18, jonka jälkeen erä lopulta paketoitiin meille pistein 25-22.

Kolmas erä oli erittäin tasainen tilanteeseen 18-18 asti. Kovia lyöntejä ja puolustuksia tuli kummallekin puolelle tasaiseen tahtiin. Etenkin Roosa, Katja ja Sonja ottivat erän alussa vastuuta pisteiden tekemisessä kotijoukkueelle. Pistetalkoisiin erän edetessä liittyi vahvasti hakkurina pelannut Riikka, ja viimeisen pisteen kotijoukkueelle erän päätökseksi naulasi passari Tuuli. Eräpisteiksi 25-18.

Koko neljäs erä oli Helsinki Volleyn vahvaa tekemistä. Joukkue auttoi toinen toistaan, ja etenkin Roosan useat haamupuolustukset ja Riikan torjunnat sytyttivät joukkueen. Onnistumisia tuli vahvan puolustuksen lisäksi hyökkäyspäästä niin laidasta, kuin keskeltäkin. Erä meille selvästi pistein 25-16, ja koko ottelu erin 3-1. Parhaana palkittiin upeita puolustuksia, torjuntoja ja hyökkäyksiä takonut Riikka.

Valmentajan kommentit pelistä: "Hurmos on vahvistunut viime näkemästä ja he aloittivat aggressiivisesti. Emme pystyneet vastaamaan ensimmäisessä erässä. Joukkueelle tämä oli tärkeä ottelu kaikin puolin. Puolustuksessa loisti tänään useampi pelaaja. Lisäksi olin kuulevinani kannustusta uudella äänenvoimakkuudella katsomon puolella.

Suuri kiitos Helsingin kansainvälisen koulun lentisjoukkueelle avusta pelitapahtumassa!
Thank you to the volleyball team of International School of Helsinki for helping us during the match event!

Peli oli yksi kovatasoisimmista tähän asti, ja Helsinki Volley pääsikin jo väläyttelemään vahvuuksiaan torjunta-puolustus-pelissä. Runkosarjaa on jäljellä enää yksi peli, sunnuntaina 10.3. klo 15 Kisahallilla pelattava kotiottelu Raision Urheilijoita vastaan.