Kolmaskin kotitaika murtui Loppiaisena

9.1.2019

Kevätkausi alkoi sunnuntaina 6.1. vahvasti jo kolmannen kotitaian murtamisena, kun Helsinki Volley kaatoi Raision Urheilijat suoraan kolmessa erässä poikkeuksellisesti Maskussa käydyssä vierastaistossa!

Ottelu päättyi selkein lukemin 0-3 (14-25, 18-25, 18-25). Helsinki Volley oli vahva ja yhtenäinen joukkue pelin kaikilla osa-alueilla, ja oli selkeässä johdossa toisen erän ihan ensimmäisiä pisteitä lukuun ottamatta koko pelin ajan.

Pelissä etenkin verkon toisella puolella tehtiin jo ensimmäisestä erästä lähtien paljon vaihtoja RaisUn etsiessä sopivinta kuusikkoa kentälle, mutta myös omalla puolella verkkoa pääsimme peluuttamaan monipuolisesti suurta osaa pelaajarosterista.

Erityisen suurena kohokohtana kentällä loistivat lentopallokentille upean comebackin tehnyt hakkurin paikalla pelannut Riikka Tiilikainen sekä tämän kauden debyyttinsä Helsinki Volleyn paidassa tehnyt, viime kaudeltakin tuttu keskarimme Mona Kokko!

Kautta pelin tekeminen oli vahvaa, ja etenkin pelin parhaana palkittu Roosa "Robbari" Heikkiniemi sekä Netta "Nede" Hyttinen pääsivät takomaan laidasta pisteitä tasaiseen tahtiin. Kuvio ensimmäisessä erässä oli selvä - Riikka puolustaa ja Netta lyö kenttään. Toisessa erässä Roosa otti ison roolin pisteiden takomisessa, erä saatiin päätettyä kauniisiin lukemiin Jossun kahden upeaan ässäsyötön myötä. Kolmannessa erässä onnistumisia tuli laajalla skaalalla eri pelipaikoilta, mikä osoittaa hienosti pelaajamateriaalimme tasaisen vahvuuden.

Voiton myötä Helsinki Volley vahvisti paikkaansa 1-sarjan toisella sijalla. Sarja on edelleen erittäin tasainen ja tiukka, ja tulevat viikot ratkaisevat sarjataulukossa paljon.

Tulevana viikonloppuna on tiedossa kahden kärkijoukkueen kohtaaminen Salossa, kun Helsinki Volley matkustaa lauantaina 12.1. LP Viesti Akatemian vieraaksi. Luvassa on erittäin tiukka taistelu sarjan kärkisijasta!

Upeista kuvista suuri kiitos jälleen pelireissulla mukana olleelle Jörgenille! (Thousandlake Films). Kuvia nähtävillä mm. joukkueen facebookissa.