NALE:n A-tytöillä onnistunut turnaussyksy

9.1.2019

Lentisstä Stadin sydämessä
Lentisstä Stadin sydämessä
A-tyttöjen vanhempia kannustamassa ja huoltamassa
A-tyttöjen vanhempia kannustamassa ja huoltamassa

Naarasleijonien A-tyttöjen pelit ovat olleet nousujohteisia syyskauden turnauksissa. Joukkueen tavoitteena on keväällä pelattava SM-turnaus. A-porukka on kerätty tytöistä, joilla on pitkä yhteinen historia junnuvuosilta. Mukana on muutamia uusia pelaajia myös muista joukkueista. Koska A-tytöt eivät harjoittele yhdessä, on kauden alku ollut tutustumista ja vanhojen pelitapojen muokkaamista.

22.9. Tasotestiturnaus, järjestäjänä NALE

Tasotestiturnauksessa testataan lohkoon määrättyjen joukkueiden jatkoon sijoittautuminen niin, että seuraavissa poolivaiheissa pelit olisivat mielekkäitä jokaiselle tasoonsa ja tavoitteisiinsa nähden. Tasotestiturnaus pelattiin hyvällä, rauhallisella pelillä, joten odotettu nousu D-pooliin oli varma.

3.11. D-pooli, järjestäjänä Maskun Kataja

Pelit olivat koko turnauksen ajan ailahtelevia ja erien alut vaikeita mutta Kaitsun napakoiden ohjeiden ansiosta veimme erät nimiimme. Joukkueesta puuttuu toinen varsinainen keskipelaaja, mikä on tuonut haasteita torjuntapeliin. Joukkueen yhteen pelaaminen, pelinlukutaito, paikkaaminen ja auttaminen korostuvat. Näissä joukkue onnistui hyvin ja Maskusta saatiin turnausvoitto kotiin.

24.11. C-pooli, järjestäjänä Vilppulan Tähti

Mänttään lähdettäessä valmentaja Kai ja tytöt päättivät, että tässä turnauksessa pelataan täysillä, pidetään kentällä hauskaa ja nautitaan. Siitä huolimatta valmennusjohdolla oli täysi työ saada pelaajat hieman uusilla paikoilla pelaamaan omalla tasollaan. Haasteena tässä turnauksessa oli, että pelaajista puuttuivat Roosa, Taija ja Sofia sekä toipilaana pelasivat Netta ja Tuuli.  Sannin lisäksi keskarin tontista pitivät huolta Emma ja Mirja. Turnauksen ensimmäinen peli meni vastustajalle, josta valmennusjohto otti vastuun. Niksinsä on valmentajallakin, joten Kai laittoi tytöt pukkariin sopimaan keskenään tulevat sotajuonet. Seuraavaan peliin saapui kapteeni johdolla taisteleva omalla tasollaan pelaava yhtenäinen joukkue, joka ei antanut kahdelle jälkimmäiselle vastustajalle erääkään, jolloin minimitavoite - pysyminen poolissa, oli hanskassa. Joukkueenjohtajana toimi Crisse Kauhanen.

15.12. C-pooli, järjestäjänä Soinin tiikerit

Soini on kaukana Etelä-Suomesta, joten matkaan lähdettiin edellisenä iltana ja yövyttiin tutulla Kuortaneen Urheiluopistolla. Näin saimme rauhallisen aamiaisen ja riittävän valmistautumisen ensimmäiseen peliin. Soinissa oli hyvät pelipuitteet suuren salin myötä ja oheispalvelut toimivat. Kiitos soinilaisille! Soinin turnauksessa saimme riveihimme kauan kaipaamme toisen keskarin Iidan. Pelit olivat yllättävän helppoja C-poolin turnaukseksi. Nousu B-pooliin oli hyvä joululahja kuluneesta syyskaudesta.

Seuraava turnaus pelataan 26.1. Pihtiputaalla, jossa ratkotaan vastustajat välieräturnaukseen. Välieräturnaus on 9.3, jolloin turnauksen järjestysvuoron pitäisi osua NALE:lle. Turnauksessa on jo panosta, sillä siinä ratkeaa SM-finaalijoukkueet. Tervetuloa kannustamaan!

Sähköisen pöytäkirjan myötä tullut livescore antaa kotikatsomoille mahdollisuuden seurata peliä ja pisteiden tekijöitä reaaliajassa. Livestream on vielä harvinaista herkkua A-turnauksissa.

Pelaajat:
Ellilä Lina, p – NALE N2-sarja
Heikkiniemi Roosa, yp – Helsinki Volley N1-sarja ja Hämeenlinnan lentopallokerho N-liiga
Hyttinen Netta, yp/h – Helsinki Volley N1-sarja
Karimies Melissa, l – NALE N2-sarja
Kauhanen Mirja, yp/h – Blues Volley N2-sarja
Lehto Sofia, p  - Helsinki Volley N1-sarja
Pöllänen Iida, kt – Kauhavan Wisa
Saarenpää Neea, l – Helsinki Volley N1-sarja
Salonen Taija, h – Helsinki Volley N1-sarja
Tiala Emma, l – Helsinki Volley N1-sarja
Tuominen Tuuli, yp – Kuortaneen valmennuskeskus, N1-sarja
Vallin Sanni, k – Helsinki Volley N1-sarja, NALE N2-sarja

Päävalmentajana Wickman Kai, valmentaja Oikarinen Harri, joukkueenjohtajina Karimies Katja, Skogberg Pia ja Tiala Maarit.
 

A-tyttöjen sarjatilanne lohkoittain