0-3 (15-25, 21-25, 16-25) voitto Puijo Wolleysta!

19.12.2018

Helsinki Volley haki su 2.12. voiton kuopiolaisesta PuWo:sta ja rikkoi samalla Puijon koko alkukauden kestäneen kotitaian. Helsinki lähti otteluun heti ensimmäisestä erästä asti rohkealla pelillä etenkin Sonjan ja Roosan tehtaillessa laidoista ja takakentältä pisteitä.

Toisessa erässä Helsinki oli jo huimassa 6-17 johdossa, mutta PuWo:n Silja Kosonen härnäsi joukkuetta syöttöruudussa ja erän lopusta tulikin tiukempi kuin miltä se alkuun näytti. Erän lopussa tehtiin tuplavaihto Sofian ja Netan tullessa kentälle ja joukkue hoiti tarvittavat pisteet hienosti toisen erän päättyen lukemin 21-25.

Kolmanteen erään lähdettiin pitkän erätauon jälkeen ns. puhtaalta pöydältä. Helsingin peli lähti hieman hitaasti käyntiin etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä hienosti toimineen syötön töksähdellessä. PuWo johti kolmatta erää 4-1, mutta sitten Helsinki alkoi saamaan pelistä kiinni ja meni kotijoukkueen ohi. Taululla oli lopussa siis lukemat 0-3 ja Helsinki Volley lähti kolme pistettä rikkaampana takaisin kohti pääkaupunkiseutua.

Päävalmentaja Kirsi Hyttisen kommentit:

"Ottelu oli hieman kaksisuuntainen. Hyvä venyminen ja taktisesti onnistunut voitto joukkueena. Toisaalta pelillisesti emme ole vielä siellä, mihin uskon meidän kykenevän. Torjunta- ja puolustus- sekä hyökkäyspelaamisessa meillä on vielä tekemistä. Viimeinen kisaviikko ennen joulunajan treenijaksoa, ja mielen tulee pysyä kirkkaana."

Syyskautta on siis jäljellä enään yksi peli ja se on vahvasti koko alkukauden pelannutta oululaista Kiskoa vastaan. Kisko on pelannut 10 ottelua (7 voittoa, 3 häviötä) ja pitää lohkon 3. sijaa. Helsinki Volley on puolestaan pelannut 12 ottelua (8 voittoa, 4 häviötä) ja on lohkon 2. sijalla.

Ps. Jokaisella pisteellä on merkitystä sillä sarja on pysynyt todella tasaisena: sijat 1-11 ovat 9 pisteen sisällä!