Helsinki Volleylle tärkeät sarjapisteet – KoLe kaatui 3-0

13.11.2018

Helsinki Volley valmiina matsin alkuun
Helsinki Volley valmiina matsin alkuun
Joukkueenjohtaja Jade juhli synttäreitä!
Joukkueenjohtaja Jade juhli synttäreitä!
Ottelun selostajana toimi Pauliina Vilponen
Ottelun selostajana toimi Pauliina Vilponen

Isänpäivänä pelatussa ottelussa sarjanousija ei pystynyt haastamaan kotijoukkuetta

Helsinki Volley kohtasi sarjanousija KoLe:n synkänharmaana sunnuntaina 11.11. Kisahallin B- puolen parketilla. Kotijoukkueen edellisestä kolmen sarjapisteen voitosta oli ehtinyt kulua jo kuukauden päivät, kun Puijo Wolley kaatui kisiksellä 13.10 erin 3-1. Viimeisen kuukauden aikana pelatut neljä peliä ovat kasvattaneet joukkueen pistepottia vain viidellä sarjapisteellä.

Kouvolalainen KoLe -57 nousi viime kauden päätteeksi ykkössarjaan pelattuaan jo muutamana vuonna peräkkäin kakkossarjan kärkikahinoissa. Joukkueen runkopelaajina toimivat Helsinki Volleyssakin pelannut Veera Salomäki, Sanni Rihu sekä Elina Heikari. Alkukausi ei ole ollut joukkueelle helppo – Kole pitää hallussaan ykkössarjan häntäpaikkaa ja on voittanut vain Puma Volleyn syyskuun lopussa.

Helsinki Volleyn kokoonpano oli taas tutusti elänyt viime viikon ottelun jälkeen. Keskipelaajista Katja Metsäkoivu oli taas mukana ja napsi ottelussa tukun tappotorjuntoja. Liberoina pelasivat puoliksi joukkueen juniori Emma Tiala sekä ensimmäistä kertaa kokoonpanossa mukana ollut Venla Väärälä. Alkukauden sivussa loukkaantumisten takia olleet Iita Kejonen ja Larissa Kukkohovi saivat myös peliaikaa.

Itse ottelussa voittajasta ei ollut epäselvyyttä vaan Helsinki Volley jyräsi vahvalla peruspelillä voittoon erin 3-0. Erälukemat 25–18, 25–10 ja 25–17 kertovat selvästä tasoerosta joukkueiden välillä. Parhaat pisteidentekijät olivat joukkueen yleispelaajat Roosa Heikkiniemi ja Sonja Laitinen.

Päävalmentaja Kirsi Hyttinen kommentoi ottelua:

"Onnistunut viikko ja kovemman treeniputken jälkeen joukkue osoitti paineensietokykyä tänään ottelussa hieman väsyneenäkin. Positiivinen joukkueen pelifiilis löytyi ja siitä olen iloinen. Onnistujia oli useita läpi viikon. Erityisesti Sonja ja Roosa nostivat tasoaan, Emma ja Venla pelasivat hyvin liberotontilla, Sofia ja Laku passasivat monipuolisesti, ja Katjan keskipelaaminen oli terävä. Huomenna alkaa uusi viikko ja valmistautuminen seuraavaan peliin. Nautitaan matkasta ja toivoen yleisö löytää Espooseen lauantaina!”

Helsinki Volley pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina 17.11 evakossa Espoonlahden urheiluhallilla (Espoonlahdentie 4), jonne vieraaksi saapuu Jyväslentis. Ottelu alkaa kello 15.

Ottelutilasto