Helsinki Volleylle 0-3 tappio kotikentällä

5.11.2018

Kuva: Thousandlake Films

Kuortane oli parempi joukkue pelin kaikilla osa-alueilla

Itä-Suomen tuplavoittojen jälkeen Helsinki Volley asteli sunnuntaina 4.11. jälleen Kisahallin tutulle parketille. Vastustajaksi oli saapunut Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue, joka oli ehtinyt pelata kaudella vasta kolme ottelua saavuttaen kaksi voittoa ja yhden tappion. Kotijoukkueella oli takanaan jo seitsemän peliä, joista tuloksena oli neljä voittoa ja kolme tappiota.

Helsinki Volleyn kokoonpano oli treeniviikon jälkeen jälleen hieman elänyt: nyt poissa olivat keskitorjujista Katja Metsäkoivu ja Kristiina Minkkinen ja uusina kasvoina joukkueen vahvuudessa olivat Larissa Kukkohovi ja Taija Salonen. Aloituskuusikkoon asteli ensimmäistä kertaa tällä kaudella keskitorjujista Ida Mämmi, joka onnistui niin syöttö- kuin hyökkäyspelissä ja palkittiin Helsinki Volleyn parhaana pelaajana.

Ottelussa kotijoukkue oli täysin vastaantulijan asemassa ensimmäisen erän loppua lukuun ottamatta, jossa sillä oli yksi eräpallo tilanteessa 25–24. Vastustaja nousi kuitenkin takaa ohi ja voitti erän lukemin 27–25. Toinen ja kolmas erä olivat alusta asti Kuortaneen hallintaa ja erät päättyivät vastustajalle 25–17 ja 25–15. Kuortaneen joukkue pelasi tasaisen vahvan ottelun, josta kertoo mm. se että kaikki joukkueen hyökkääjät tekivät 8-11 pistettä. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Liisa Rinta-Tassi.

Valmentaja Kirsi Hyttinen kommentoi ottelua mietteliäänä:

"Heikko esitys meiltä joukkueena, ja vastustaja pelasi perusvarmaa sekä monipuolista peliä. Täytyy ottaa hieman happea, ja miettiä ratkaisuja, joita on tullut itse tehtyä, ja joilla on tähän pisteeseen tultu. Ida Mämmi tuli hyvin peliin."

Helsinki Volleyn seuraava ottelu pelataan Kisahallilla ensi sunnuntaina 11.11. Vastustajaksi saapuu sarjaan täksi kaudeksi noussut Kouvolan KoLe-57. Ottelu alkaa klo 15.