Helsinki Volleylle kaksi voittoa ja neljä sarjapistettä Joensuusta

29.10.2018

Kuva: Jani Tykkyläinen Photography

10 pelattua erää palkittiin kahdella 3-2 voitolla viikonlopun tuplapelikierroksella

Helsinki Volley matkusti viikonlopuksi Joensuuhun, jossa se kohtasi lauantaina Joen Jujun ja sunnuntaina Karelian Hurmoksen. Joensuu esiintyy ykkössarjassa kahdella joukkueella, jotka pelaavat kotiottelunsa samassa hallissa. Vierasjoukkue oli matkassa lähes täydellä kokoonpanolla, vain keskitorjuja Kristiina Minkkinen oli poissa viikonlopun peleistä.

Päävalmentaja Kirsi Hyttinen oli tehnyt kokoonpanomuutoksia tappiollisen LP Vampula- ottelun jälkeen ja alkukaudesta liberona pelannut Roosa Heikkiniemi asteli kentälle nyt yleispelaajan paikalle. Roolinvaihdos osoittautui ensimmäisistä palloista alkaen erittäin onnistuneeksi ja Roosa paukutti viiteen erään huikeat 30 pistettä! Ottelu oli muutoin vuoristoratamaisen vaihteleva: Helsinki Volley aloitti pelin hyvin viemällä ensimmäisen erän, mutta Juju ja etenkin joukkueen hakkuri Anna Yefremenko (28 pistettä ottelussa) saivat suorituksiinsa varmuutta ja kovuutta ja siirtyivät johtoon erin 2-1. Helsinki Volley onnistui kuitenkin viemään neljännen erän trillerimäisen lopun ja viides erä oli joukkueelle helppo. Ottelu siis meille 3-2!

Joensuussa nukutun yön jälkeen sunnuntain vastustajaksi Urheilutalolla asteli Karelian Hurmos. Ottelun kulku oli lähes identtinen lauantain pelin kanssa: Helsinki Volley vei ensimmäisen erän, mutta hävisi kaksi seuraavaa. Sunnuntaina neljäs erä ei ollut trilleri, vaan vieraat veivät sen selkein lukemin venyttäen ratkaisua. Viidennessä erässä Netta Hyttinen ja Katja Metsäkoivu pitivät huolen siitä, että sunnuntainkin ottelusta kaksi sarjapistettä matkasi Helsinkiin erälukemin 3-2! Joukkueen paras pisteidentekijä oli lauantain tapaan Roosa Heikkiniemi.

Päävalmentaja Kirsi kommentoi Joensuun viikonloppua:

"Hyvä viikonloppu joukkueena karjalaisessa maisemassa, vaikka valmentajana olikin tunteiden kanssa tekemistä eilisen (lauantaisen) pelin ratkaisuhetkien tuomariratkaisujen kanssa. Roosa nousi rennolla pelaamisellaan isoon rooliin, ja laaja rinkimme monipuolisuuteineen oli vahvuus. Lauantaina nuoret pelaajamme olivat rohkeita ratkaisuissaan ja vastaavasti sunnuntaina vastuuta kantoivat kokeneemmat pelaajat. Keskipelaajakaksikko Katja ja Noora tekivät hyvää työtä tontillaan. Olen iloinen myös Netan tehokkuudesta viidennen erän ratkaisupalloissa sunnuntain pelissä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja se on kehitysorientoituneessa työssä tärkeintä. Pelimme aaltoilee kuten uudistuneella joukkueella on tapana, ja pyrkimys on tiivistää tekemistä syksyn fokus mielessä."

Helsinki Volleyn kausi jatkuu Kisahallilla sunnuntaina 4.11. kun vastustajaksi saapuu Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue. Ottelu alkaa klo 15.