Helsinki Volleyn hieno joukkuepeli peli toi 3-1 voiton Puijo Wolleysta

14.10.2018

Joukkueen laaja rosteri takasi kotivoiton yhdestä sarjan ennakkosuosikista.

Helsinki Volleyn kausi jatkui vapaan viikonlopun jälkeen lauantaina 13.10 Kisahallilla, kun vieraaksi saapui Puijo Wolley Kuopiosta. Ottelusta ennakoitiin kiihkeää kamppailua: vastakkain oli kaksi toisensa erittäin hyvin tuntevaa valmentajaa ja verkon molemmin puolin tuttuja pelaajia sekä entisiä joukkuekavereita. Katsomon puolella oli aistittavissa jopa pienoista pudotuspelitunnelmaa! 

Puijo Wolley lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä se oli menettänyt alkukauden viidessä pelaamassaan ottelussaan vain yhden pisteen Helsinki Volleyn saldo kolmesta pelatusta ottelusta oli yksi voitto ja kaksi tappiota. 

Kotijoukkue lähti otteluun vajaamiehisenä, sillä alkukadesta kuusikossa pelanneet passari Tuuli Metsäkoivu sekä libero Neea Saarenpää puuttuivat kokoonpanosta. Passarina Puijoa vastaan pelasi vuonna 2003 syntynyt Sofia Lehto ja liberona Roosa Heikkiniemi. Helsinki Volley pelasi koko ottelun samalla kuusikolla, jonka muut pelaajat olivat Sonja Laitinen, Elina Pirttimäki, Katja Metsäkoivu, Kristiina Minkkinen ja Netta Hyttinen. 

Ottelu päättyi kotijoukkueelle erin 3-1 (25-20, 23-25, 25-19, 25-16). Kahdessa ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet esittivät hienoa lentopalloa. Hyökkäyspeli oli kovaa ja tehokasta ja puolustuspeli uhrautuvaa ja tahoa täynnä. Ensimmäisen kääntyi kotijoukkueelle Netta Hyttisen loistavan loppuerän ansiosta. Ja toinen erä taas Puijolle vaihdosta kenälle tulleen Lounatuuli Honkasen vaikeiden aloitusten ja hienon takakenttäpelin turvin. Pitkän erätauon jälkeen Helsinki Volleyn vastaanottopelin tasaisuus ja ja parantunut hyökkäspeli mursi Puijo Wolleyn rintaman ja kaksi viimeistä erää tulivatkin selvemmin kotijoukkueelle. 

Päävalmentaja Kirsi Hyttinen iloitsi ottelun jälkeen voitosta sekä vihdoin auenneesta joukkuepelistä: 

“Nyt oli meidän päivä, ja pelasimme hyvin joukkueena. Työn teko palkittiin, vaikka meillä oli hieman rikkonaiset treeniviikot. Kaikki onnistuivat vähintään omalla perustasollaan ja pelinrakentaja Sofia oli rohkea valinnoissaan tiimikavereidensa rinnalla. Kokoonpanossa oli kaksi ensikertalaista ja mielestäni mahtava ryhmä sekoitettuna kokemusta ja nuoruutta. Meillä on joukkueellinen nuoria naisia, josta kuka vain voi tukea joukkuetta kentällä."

Parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta Sofia Lehto ja Puijo Wolleysta Ella Autere.

 

Helsinki Volleyn kausi jatkuu kolmella vierasottelulla. Ensi sunnuntaina joukkue kohtaa Huittisissa LP Vampulan ja 27-28.10 joukkue pelaa tuplavieraspelit Joensuussa Joen Jujua ja Karelian Hurmosta vastaan. Kisahallille joukkue palaa 4.11. jolloin vieraaksi saapuu Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue. 

Ottelutilasto