Helsinki Volley paikallispelin voittoon – sunnuntaina avataan kotipelikausi Kisiksellä!

24.9.2018
Viikon aikana treenisalilla parantunut peruspeli toi 3-0 voiton Puma Volleysta

Helsinki Volleyn kausi jatkui vierasotteluiden parissa, kun se kohtasi paikallisvastustajansa Puma Volleyn aurinkoisena syyssunnuntaina Puistolan Urheilutalolla. Ottelu oli houkutellut paikalle ilahduttavan paljon molempien joukkueiden kannattajia ja tunnelma hallissa oli alusta alkaen hieno.

Helsinki Volley vei ottelun lukemin 3-0 (25–19, 25–22, 25–10) tasaisen varmalla peruspelaamisella. Vierasjoukkue oli jokaisessa erässä johtajan paikalla etenkin tehokkaan laitahyökkäyksensä turvin; joukkueen paras pisteidentekijä Elina Pirttimäki sai hienosti tukea Sonja Laitiselta ja Netta Hyttiseltä. Ottelun edetessä myös keskipelaajat Katja Metsäkoivu ja Kristiina Minkkinen saivat temmot kohdilleen passari Tuuli Metsäkoivun kanssa ja napsivat pisteitä sekä hyökkäyksillä että torjunnoilla. Takakentän vastaanotto- ja puolustuspelaamista johti varmoilla otteilla liberona pelannut Neea Saarenpää.

”Kokonaisuudessaan tänään onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja peruspelaaminen toimi. Katjan ja Krissen keskipelaaminen vakuutti ja Tuuli löysi hyökkääjät monipuolisesti. Elina teki hienon nousun viime viikosta yleispelaajana ja sai tukea Netalta ja Sonjalta. Neea hoiti hienosti liberotontin” kommentoi päävalmentaja Kirsi Hyttinen pelinkulkua.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin parin liigakauden jälkeen paluun Helsinki Volleyn joukkueeseen tehnyt Katja Metsäkoivu sekä koko ottelun korkeimman pistemäärän nakuttanut Puma Volleyn Oona Laurell.

Helsinki Volleyn runko on pysynyt hyvin kasassa edellisistä kausista mutta uutta väriä joukkueeseen tuo pääkaupunkiseudulta mukaan tulleet junioripelaajat. Päävalmentaja Kirsi antoikin kehuja joukkueen nuorille:

”Kasvoimme joukkueena viikon aikana pari pykälää oikeaan suuntaan. Usealle pelaajalle tuli uusia tilanteita vastaan, ja erityisesti nuoret Netta (17v), Ida (19v), Sofia (16v) ja Roosa (17v) vastasivat haasteisiin hienosti. Normaalisti liberona pelaava Roosa otti yleispelaajan roolin haltuun kahdessa päivässä ja syötti kolmannen erän meille. Sanni (17v) ja Emma (16v) pelasivat ensimmäisen ykkössarjapelinsä ja odotankin nuoriso-osastolta nousuja pian”.

Helsinki Volley pääsee ensi sunnuntaina vihdoin kotiareenalleen Kisahallille, kun sunnuntaina vieraaksi saapuu LP Viesti Akatemia.

Helsinki Volley – LP Viesti Akatemia su 30.9. klo 15 Kisahallin B- puoli

Helsinki Volley – Puma Volley ottelun tilasto