Kausi pakettiin 3-1 (18-25, 25-16, 25-14 & 26-24) voitolla RaIskusta!

19.3.2018

Kausi 2017-2018 on nyt paketoitu viimeistä ottelua myöten. Ylempi jatkosarja oli erittäin tiukka taisto ja pienestä jäi kiinni että Helsinki olisi nähty finaalissa tänä vuonna. Helsinki Volley sijouttui kolmanneksi Ettan ja PuWon taakse ylemmässä jatkosarjassa.

Helsinki Volley sijouttui kolmanneksi Ettan ja PuWon taakse ylemmässä jatkosarjassa. Etta otti ratkaisevan voiton tänään Hurmoksesta ja varmisti siten finaalipaikan kahden pisteen turvin. Helsinki Volley pelasi kuitenkin mahtavan viikonlopun - tuloksena 6 pistettä PuWon ja RaIskun kaatuessa Kisiksellä!!

Ensimmäinen erä alkoi Helsingin ja RaIskun kohtaamisessa melko tasaisesti, mutta RaIsku sai viiden pisteen kaulan Helsinkiin tilanteen ollessa 4-9. Helsinki toisti Puijo pelin ensimmäistä erää - RaIskun tarvitsi tehdä vain 10 omaa pistettä, sillä Helsinki lahjoitti virheillään pisteitä vieraille jatkuvalla syötöllä. Tilanne oli pahimmillaan jo 12-19, mutta Idan syöttövuorolla (2 ässää) Helsinki kiri hieman lähemmäksi tilanteeseen 17-20. Erän loppu oli kuitenkin virheiden sävyttämä ja erävoitto meni helpohkosti RaIskulle.

Toinen erä alkoi paremmin Helsingin johtaessa 8-2. Esimerkiksi parhaan pelaajan palkinnon napannut Mona sekä hakkurin tontilla pelannut Ida tekivät hyökkäyspisteitä erän alkuun. Helsinki Volley pystyi pitämään hyvän kaulan RaIskuun aina erän loppuun saakka ja Iita viimeisteli erän hienolla ässällä.

Kolmas erä oli myös Helsingiltä vahvaa suorittamista. Helsinki johti erän alussa parhaimmillaan 11-4 monipuolisen hyökkäyspelin ansiosta ja puolessa välissä erää Taru jujutti tilanteeksi 15-7. Erän lopussa Sonja urakoi hyökkäys- sekä syöttöpisteitä ja numerot näyttävät 25-14 Helsingille.

Neljäs erä oli aiempia eriä tiukempaa vääntöä. Helsinki onnistuu saamaan 9-4 kaulan RaIskuun, mutta RaIsku hiipii lähelle tilanteessa 11-10. Loppu mennäänkin erittäin tasaisissa tunnelmissa (syöttövirheiden värittämänä), mutta Ellun syöttövuorolla kurottiin taas kaulaa RaIskuun tilanteeseen 21-19. RaIsku kirii 21-21, mutta Helsinki sai ensimmäisenä Iitan ja Tuulin torjunnan ansiosta yrittää katkaista peliä. RaIsku kuitenkin tasoittaa 24-24, mutta kaksi viimeistä pistettä Helsinki saa RaIskun hyökkäysvirheiden ansioista ja siten voittaa pelin 3-1.

Kauden aikana saatiin nähdä Kisiksellä monia viihdyttäviä lentopallo-otteluita ja tiukkaa vääntöä sarjapisteistä. Etukäteen jo erittäin suuri kiitos joukkueen kannustusjoukoille sekä omistautuneille faneille, jotka kävivät jokaisessa ottelussa tsemppaamassa Helsinkiä voittoihin!

Päävalmentaja Kirsi Hyttisen kommentit viikonlopusta:
"Hieno kausi. Olen ylpeä nuorista, ja vähän vanhemmistakin pelaajistamme, ja venymisestä Puijoa ja Iskua vastaan. Kaikki 12 pelaajaa onnistuivat ja koko kauden kova työ saatiin esille näissä otteluissa. Kakkospaikka yläjatkosarjassa voi jälkeenpäin sanoa olleen kahden pisteen päässä näillä tuloksilla. Jäljellä on vielä loppukauden testitulokset ja päättäjäiset, jonka jälkeen suurin osa pääsee ansaitulle off-seasonille."

Muutaman päivän kuluessa kirjoitetaan kaudesta myös "loppukaneetti" ja kerrotaan hieman tulevasta! Stay tuned.