3-1 voitto (21-25, 26-24, 25-21& 25-14) Raision Urheilijoista

26.2.2018

Helsinki Volley otti tärkeän voiton Raision Urheilijoista sunnuntain kotiottelussa.

Ensimmäinen erä alkoi melko tasaisissa merkeissä molempien käynnistellessä peliään ja joukkueiden tehdessä vuorotellen pisteitä. RaisU onnistui saamaan kolmen pisten kaulan tilanteessa 5-8, mutta Helsinki tasoitti tilanteeseen 11-11. RaisU venytti uudelleen johtonsa muutamaan pisteeseen kovilla syötöillään ja piti johdon aina erän loppuun saakka.

Toinen erä lähti käyntiin Helsingin johtaessa peliä 5-2. Tilanne tasoittui numeroissa 8-8 ja se jatkui tasaisena 13-13 numeroihin. Erä oli hyvin tasainen, mutta RaisU oli pisteen edellä Helsinkiä tilanteessa 22-23. Helsinki sai tasoituspisteen 23-23 RaisUn hyökkäyksen jäädessä verkkoon. Seuraavassa pallossa Helsingin syöttö jäi verkkoon ja RaisU pääsi yrittämään ensimmäistä kertaa erän katkaisua tilanteessa 23-24. Larissan toisen kosketuksen hihalyönti RaisUn kenttään tuotti tulosta ja Helsinki tasoitti 24-24. Seuraavaksi Monan peippi jäi RaisUn kenttään ja Helsinki sai eräpallon. Viimeisen pisteen Helsingille toisessa erässä takoi Sonja ja pitkälle tauolle lähdettiin 1-1 tilanteessa taisteluilmeen ollessa joukkueessa kohdillaan.

Kolmas erä alkoi murskaavasti Helsinki Volleyn johtaen luvuin 9-1. RaisU onnistuu hieman kaventamaan eroa, mutta Helsinki pitää tiukasti kiinni johdostaan erän ollessa 20-14. Valitettavasti seuraavassa tilanteessa tehokkaasti pelannut hakkuri Lea laskeutui huonosti kakkospaikan hyökkäyksestään ja joutui jättämään pelin kokonaan. Lean paikalla jatkaa Jossu ja Helsinki hoitaa erän kotiin vaikeuksista huolimatta 25-21.

Neljäs erä jatkui siitä mihin kolmas jäi. Helsinki puolusti uhrautuen ja hyökäten vahvasti jatkopalloista. Tilanteessa 23-14 Oona vaihdettiin passari Larissan paikalle torjumaan ja Mona tarjoilee ensiksi laitaan Sonjalle passin ja viimeisessä pisteessä passin Oonalle kakkoseen - Oona kiittää passista ja lyö sen keskelle RaisUn kenttää.

Takana oleva viikko oli melko hankala joukkueelle useiden sairastumisien ja vaivojen takia, eikä pelistäkään onnistuttu ilman loukkaantumista, mutta Helsinki onnistui hienosti joukkueena ja pelasi ehjän pelin löytäessä oman pelivireensa etenkin kahdessa viimeisessä erässä. Positiivista oli myös Larissan comeback takaisin pelikentille. Joukkue onnistui laajalla rintamalla etenkin parhaana pelaajana palkitun Sonjan tehtaillessa pisteitä kotijoukkueelle!

Päävalmentaja Kirsi Hyttisen kommentit:
"Viikko ei ollut helpoimmista, mutta sovimme kopissa ettemme katso nyt peruutuspeiliin vaan tulevaan. Toisen erän loppu ratkaisi paljon tästä ottelusta. Naiset päätti ottaa sen erän keinolla millä hyvänsä. Sen jälkeen pääsimme kiinni omaan pelirytmiin ja lopun pelasimme rennosti ja rohkeasti. Olen iloinen jokaisesta onnistumisestamme ja tyytyväinen erityisesti syöttöpeliin sekä peli-ilmeeseen. Libero Neean hieno vastaanottotyöskentely loi pohjan kovalle hyökkäyksellemme kahteen viimeiseen erään."

Tällä hetkellä Helsinki Volley on sarjataulukossa kolmannella sijalla aivan finaalirajan takana pelattuaan seitsemän peliä ja ansaiten niistä 10 pistettä. Ylemmän jatkosarjan otteluita on Helsingillä jäljellä enää kolme ja niistä kaikki pelataan kotisalissa Kisiksellä.

Nyt joukkueella on vuorossa kahden viikon treenijakso ja seuraavan kerran Kisahallilla pelataan 10.3. Oulun Ettan saapuessa vieraaksi kello 15:00 alkavaan peliin - nähdään silloin Kisiksellä!