10 erää Itä-Suomen kiertueella

12.2.2018

Puijo vei viisieräisen kamppailun kotisalissaan pistein 25-14, 21-25, 23-25, 25-19 ja 15-11. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli hereillä Helsinki Volleyn joukkueen vielä nukkuessa rankan buffetaamiaisen jälkeen. Puijo onnistui oikeastaan kaikilla osa-alueilla ja etenkin syöttöpeli aiheutti hankaluuksia Helsingin puolelle.

Toinen erä alkoi tasaisesti ja Helsinki haastoi Puijoa uudella energialla. Erä eteni tasaisesti pitkään todella tasaisesti kunnes Puijo kiri ohi tilanteeseen 20-16. Hyttinen otti todella hyvään paikkaan aikalisän, jonka jälkeen Mona päätti ottaa paikkansa haltuun ja paukutti niin verkolta kuin syöttöviivaltakin - erä Helsingille 21-25.

Kolmas erä alkoi sekin todella tasaisesti, mutta erän keskimailla Helsinki onnistui repäisemään johtoaseman, joka kesti erän loppuun saakka. Erässä hyökkäys alkoi toimimaan hienosti etenkin kakkospuolelta Lean lyödessä palloa kenttään Monan ja Iitan säestäessä keskeltä.

Neljäs erä lähti Helsingiltä hyvällä temmolla, mutta erän keskivaiheilla Puijo sai torjuntansa kohdalleen ja Sanni Määttä takoi palloa koko joukkueensa puolesta. Erä meni Puijolle melko selkein numeroin 25-19.

Viides ja viimeinen erä kulki hyvin tasaisesti 10-10 tilanteeseen Helsingin välillä johtaessa parillakin pisteellä. Seuraavat kaksi pinnaa Määttä urakoi joukkueelleen kutospaikan hyökkäyksillä, jonka jälkeen Helsingin nelospaikan hyökkäys tuomittiin yli menneeksi. Sonja löi vielä yhden pisteen Helsingille tilanteen ollessa nyt 14-11, mutta viimeinen syöttö leijaili takaisin etelään.

Positiivista pelissä oli taistelun henki ja hyvä, toisia kannustava meininki. Passit löysivät myös mahtavasti keskarien kädet vaikeissakin tilanteissa! Mona syttyi todenteolla tähän peliin ja sen kautta sytytti lopunkin joukkueen. Parhaana Helsingistä palkittiin tänään Ellu.

Päävalmentaja Kirsi Hyttisen kommentit ottelusta: "Peli oli vuoristoratamainen. Virheitä taisi tulla aika paljon molemmille puolille Olemme tyytyväisiä pisteeseen ja että haastoimme Puijon kovaa tiimiä nuorella joukkueellamme. Kuitenkin parannettavaa löytyy ja mielessä siintää jo huomisen täysi urakka. Hyökkäyspelimme vaatii uudenlaista energiaa. Hurmoksen kovuus, kokeneet pelaajat ja etenkin heidän onnistumiset kotisalissa ovat mielessä vastustajasta. Pohjois-Karjalan terävä pakkanen tuo uudenlaista tarmoa meille helsinkiläisille."

Savon kiertue 2/2

Helsinki Volley voitti Karelian Hurmoksen kotisalissaan numeroin 24-26, 25-21, 25-21, 25-27 & 12-15. Jatkon kannalta tärkeästä reissusta tarttui siis todellisen taistelun kautta kokonaisuudessaan kolme pistettä. Joukkue on kiertänyt vierasreissut siis ensi viikon sunnuntain RaIsku ottelun jälkeen ja joukkue pääsee takaisin kotoisiin tunnelmiin Kisiksen parketeille sunnuntaina 25.2.

Pelin ensimmäinen erä oli virheiden sävyttämää molemmilta joukkueilta ja etenkin syötöt leijailivat vuorotellen pitkiksi tai verkkoon. Erä oli todellista taistelua puolin ja toisin, mutta vaihdosta peliin tullut Siia hoiteli Helsingille pisteitä 1vs.1 tilanteista nelospaikalta erän lopussa. Ensimmäinen erä päättyi Siian moukariin keskelle Hurmoksen kenttään.

Toinen erä ja kolmas erä oli Hurmoksen kauraa ja etenkin keskipelaaja Härkänen sytytti joukkueensa taistelemaan voitosta. Välillä vaikutti siltä, että kaikki hyökkäykset upposivat Helsingin kenttään. Valopilkkuna jäi varmasti kaikkien katsojien mieleen kolmannen erän lopusta Annikan syöttövuoro tilanteesta 21-16 tilanteeseen 22-20 (4 ässää). Lopun tsemppi ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon.

Neljäs erä oli oma shownsa sekin. Peli oli melko ailahtelevaa ja pisteitä tuli putkittain molemmille, mutta Helsinki onnistui pitämään kahden pisteen eroon. Tilanne tasoittui tilanteeseen 21-21 ja jatkui siitä piste pisteeltä. Hurmos ohitti Helsingin ja onnistui saamaan pelipallon tilanteeseen 24-22. Tässä kohtaa Helsinki päätti aloittaa taistelun erän voitosta ja pelin viemisestä viidenteen erään. Vastustajan syöttö meni pitkäksi ja tilanne muuttui pisteisiin 24-23. Tämän jälkeen Iita päätti napata Härkäsen keskeltä (ensimmäistä kertaa ehkä koko ottelussa) ja torjui Helsingin tasoihin tilanteeseen 24-24. Ellu jatkoi syöttövuoroaan ja syötti ässän vastustajan liberolle - eräpallo Helsingille 24-25. Seuraavan tilanteen keskeltä hoiti varmoin ottein Härkänen ja tilanne muuttui pisteisiin 25-25. Eräpalloa lähdettiin jahtaamaan kaikin voimin pallon kestäessä ikuisuuden, mutta Sonja päätti pallon Helsingin eduksi pisteisiin 25-26. Viimeinen pallo päättyi Helsingin eduksi Sonjan päättäessä kertaalleen pallon.

Viides erä (ja samalla viikonlopun kymmenes erä) alkoi haperrellen Hurmoksen siirtyessä 3-0 johtoon. Sonja päätti Hurmoksen voittokulun katsaisemalla pisteputken kutospaikan hyökkäyksellä ja Ellun syöttövuoron jälkeen pisteet olivat 3-3. Hurmos otti taas usean pisteen kaulan tilanteeseen 10-6 Helsingin pelin näyttäen toivottomalta. Tästä tilanteesta lähti taas Helsingin "nousukausi" ottelun voittamiseksi - Helsinki kirii 10-8 ja Hurmos ottaa aikalisän. Ida siirtyi syöttövuoroon tilanteessa 11-10 Helsinki ja syötti kaksi seuraavaa syöttöä vastapalloiksi keskarien hoitaessa palloa kenttään. Seuraavassa tilanteessa Mona torjui Härkäsen paterin ja sen jälkeen vuorostaan Tuulin ja Monan paritorjunta tuotti tulosta pallon päätyessä vastustajan kenttään. Hurmos kavensi tilanteeseen 12-13, jonka jälkeen Helsinki sai pelipallon Hurmoksen koskiessa verkkoon. Ellu syötti viimeisen pisteen ja Hurmoksen vastaanotto karkasi rajojen ulkopuolelle - Ottelu Helsingille 3-2. Parhaana palkittiin hyvän hyökkäyspelin pelannut Sonja.

Päävalmentaja Kirsi Hyttisen kommentit ottelusta:
"Pitkä viikonloppu päättyi ansaittuun voittoon kovan työn päätteeksi. Peli voisi tässä vaiheessa kautta näyttää hieman ehjemmältä, mutta tavoitteemme täyttyi tältä idän viikonlopulta ja siihen olemme tyytyväisiä. Onni on, että meillä on laaja ja nuori rinki, ja palutuminen eilisestä onnistui. Tänään kaikki pääsivät näyttämään kykyjään ja onnistumisia tuli riittävästi. Hurmos painosti syötöllä ja Härkänen tehtaili mahtavat pisteet keskipelaajana. Olen tyytyväinen nuorien liberoidemme tekemiseen, joka on parantunut peli peliltä ja asennetta riittää. Lisäksi vaihdosta kentäste tullut Annika tehtaili hienosti pisteitä. Hyökkäyksessä tänään onnistui erityisesti Sonja. Koko viikonlopusta erityismaininnan ansaitsee Iitan ja Monan keskipelaaminen."

Ensi sunnuntaina joukkue suuntaa Tampereelle Rantaperkiön Iskun vieraaksi, ja Kisikselle palataan pitkästä aikaa sunnuntaina 25.2., jolloin vastassa on Raision Urheilijat. Ottelu alkaa klo 15:00 - Tervetuloa!