1-3 (25-27, 25-13, 25-8, 26-24) tappio Ettasta.

22.1.2018

Helsinki Volley lähti eilen aikaisin aamusta matkalle Ouluun pelaamaan Ettaa vastaan. Helsinki-Vantaan lentokentälle joukkue sopi tapaamisen kello 6:15 eli suurin osa joukkueesta heräili viiden aikaan aamulla. Lentomatka meni nopeasti ja vastassa Oulun päässä olivat Larissa ja Anki kyyteineen. Kahvipysähdyksen kautta lähdettiin suoraan aamutreeneihin ottamaan tuntumaa pallosta, joka vaikutti olevan pyöreä myös Oulussa. Aamutreeneistä joukkue suuntasi lounaalle, jonka jälkeen oli lepohetki ennen ottelun aloitusta.

Kun pilliin vihellettiin ottelun alkamiseksi koko joukkue oli virkeänä ja valmiina otteluun. Helsinki Volley aloitti ensimmäisen erän hyvin vahvasti agressiivisella syöttö- ja hyökkäyspelillään. Alun johto taisi käydä jo lukemissa 2-9, kun Ettalla oli vaikeuksia käynnistää peliään. Etta kuitenkin kiri rinnalle ja loppu erä oli jännitysnäytelmää. Sonja pamautti kuitenkin toiseksi viimeisen pallon Ettan lattiaan näyttävään tyyliin ja Mona säesti viimeistelemällä erän hienolla ässällä.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen ei kahdesta seuraavasta jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville. Etta laittoi erissä parastaan ja vaikeutti Helsinki Volleyn peliä erityisesti kovilla syötöillään. Helsinki Volleyn peli mureni ja jos vastaanotto nousi hyvin ylös, niin Etta rakensi muurin hyökkäyksen eteen. Kaikki kunnia siitä Ettalle.

Neljänteen erään joukkue päätti lähteä uudella asenteella ja hyökkäyspeliin päätettiin lähteä riskillä. Asenne tuotti tulosta ja Helsinki Volley taisteli pisteistä loppuun asti. Neljännen erän alku oli tasainen ja puolessa välissä erää Helsinki Volley teki ero Ettaan 14-18. Etta kuitenkin pääsi kirimään ohi tilanteeseen 19-18. 20 pisteen rajan jälkeen käytiin tiukkaa taistelua siitä viekö Etta pelin vai mennäänkö viidenteen ratkaisemaan voittaja. Helsinki Volleylle valitettavasti koko pelin jatkunut kyseenalainen tuomarilinja kulminoitui viimeiseen maraton-pisteeseen, jolloin tuomari päätti ottaa roolia pelinkulussa. Etta vei viimeisen pisteen ja päätti ottelun numeroin 3-1.

Ettalta parhaan pelaajan palkinnon vei pitelemätön hakkuri Jooa ja Helsingiltä passari Tuuli.

Mahtavista pelireissun järjestelyistä voidaan todella kiittää Larissaa ja hänen perhettään eli kiitos niistä. Seuraavaksi joukkueella on vuorossa kaksi treeniviikkoa aikaa hioa pelikuvioita paikalleen ja pelejä jatketaan Raisiossa 4.2.!