Kahden vierasvoiton viikonloppu!

21.11.2017

Helsinki Volleyn sunnuntain kokoonpano Raisiossa esittelyssä ennen pelin alkua.
Iloiset tunnelmat lauantain voiton jälkeen Tampereella.

Helsinki Volley pysäytti Rantaperkiön Iskun voittokulun Kaukajärven urheilutalolla lukemin 1-3 ja piti kolme pistettä itsellään (25-22, 13-25, 18-25 & 22-25).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa tunnelmissa ja pallorallit olivat pitkiä molempien joukkueiden puolustaessa ja varmistaessa hyökkäyksiä. RaIsku sai kuitenkin muutamalla sideoutillaan repimaan parin pisteen kaulan Helsinki Volleyhin ja piti sen itsellään aina erän loppuun saakka.

Toinen erä olikin pitkälti Helsinki Volleyn hallintaa, mikä näkyi selvissä eränumeroissa. Varsinkin syöttö puri RaIskun vastaanottoon usean pelaajan viihtyessä pitkän aikaa syöttöruudussa. Kolmas erä oli tiukkaa taistelua, mutta Helsinki onnistui ottamaan johtoaseman. Iita viimeisteli pelin teeman mukaisesti kolmannen erän kotiin hienolla ässäsyötöllään ja siten joukkue varmisti ensimmäisen pisteen itselleen.

Neljännen erän alku eteni tasaisesti kummankin joukkueen tehtaillessa pisteitä, mutta erän puolessa välissä RaIsku onnistui saamaan itselleen 16-13 johtoaseman. Joukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan taisteli itsensä tasoihin RaIskun kanssa tilanteeseen 19-19 ja aina voittoonn saakka 22-25!

Voiton kotiin toi rohkeus ja yhtenä joukkueena pelaaminen - koko joukkue onnistui tasaisesti läpi ottelut aina vastaanotosta hyökkäykseen saakka. Mutta kuten päävalmentaja Hyttinen totesi: "Peli oli hyvä, mutta ei täydellinen". Parhaana joukkueesta palkittiin tänään Sonja, joka viihtyi niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksessäkin Tuulin tarjoillessa passeja.

Täysi pistepotti myös Raisiosta Helsinki Volleylle (15-25, 15-25 & 22-25) ja tasapisteisiin sarjakärki RaIskun kanssa!

Helsinki Volley hallitsi peliä Raisiossa liki koko pelin ajan ja vain kolmannessa erässä RaisU pääsi lähelle Helsinki Volleyta. Hyökkäys oli monipuolista läpi ottelun hyvän vastaanoton ansiosta. Tänään varsinkin Siia oli kovalla hyökkäyspäällä ja liberot Emppu ja Neea hakivat hienosti RaisUn tsekit sekä viistolyönnit. Myös keskareiden, Monan ja Iitan, tehot olivat kovat.

Ensimmäinen erä alkoi Helsinki Volleylla hieman nihkeästi syöttövirheiden määrän takia. Alun jälkeen joukkue alkoi saamaan keskihyökkäyksien kautta onnistumisia, jonka ansiosta laitoihinkin vapautui hyökkäystilaa.10 pisteen tienoilla Helsinki alkoi tehdä eroa RaisUun ja Tuulin syöttövuorolla joukkue pääsi selkeään erävoittoon.

Toisessa erässä joukkueet kulkivat vierekäin 14-14 saakka. Erän puolessa välissä Tuuli aloitti taas syöttöilotulituksensa, joka kesti aina loppuun saakka ja kovien syöttöjen takia RaisUn vastaanotto sekä hyökkäys olivat vaikeuksissa. Toinen erä päättyi sekin selkein lukemin Helsinki Volleyn lähtiessä pitkälle erätauolle 0-2 johdossa ensimmäisen jaetun pisten ansainneena.

Kolmas erä alkoi hieman hapuillen Helsinki Volleylla RaisUn passarin onnistuessa hyvin syötöissään. Helsinki Volley pääsi kuitenkin alun hankaluuksien jälkeen karkaamaan 9-16 johtoon. RaisU käynnisti kirivaiheensa ja tuli liki rinnalle tilanteeseen 16-18. Helsinki sai pidettyä kahden pisteen eron erän loppuun saakka RaisUn kovasta yrityksestä huolimatta ja voitti kolmannen erän 22-25 lukemin.

Parhaana joukkueesta palkittiin Iita, joka pelasi huikean pelin jokaisella osa-alueella!

Seuraava viikonloppu (vk 47) on ensimmäinen vapaa viikonloppu joukkueelle, mikä tarkoittaakin kovaa treenaamista seuraavat kaksi viikkoa. Sen jälkeen on luvassa alkusarjan viimeiset kaksi peliä:

3.12. Helsinki Volley - Oriveden Ponnistus klo 15:00
10.12. Helsinki Volley - Rantaperkiön Isku klo 15:00