Helsinki Volley 1 on stadin ykkönen

31.10.2017

Sunnuntaina 29.10 pelattiin kiihkeä paikalliskamppailu Stadin herruudesta, kun Helsinki Volley kakkonen otti mittaa Helsinki Volley ykkösestä Viikin monitoimitalossa.

Ensimmäinen erä pelailtiin ja tunnusteltiin vastustajan päivän taktiikkaa ja pelikuntoa. Erä HEL Volley ykköselle 21-25.

Toinen erä oli sitten jo selkeämpi. Ykkönen hallitsi peliä alusta loppuun saakka kaikilla osa-alueilla. Erä meille helposti pistein 16-25.

Kolmannessa erässä kotijoukkue aloitti vahvasti. Ykkönen oli jo neljäkin pistettä jäljessä, mustia hetkiä tuli liikaa, mutta erän loppua kohti kirittiin. Iitan ässillä päästiin tasoihin 16-16 ja Annikan syöttövuorolla jo eräpallotilanteeseen 23-24. Toinenkin eräpallo oli tarjolla 24-25, mutta niin vaan kakkonen pääsi rinnalle ja ohi. Erä 28-26 heille.

Peli sai näin aivan uuden vaihteen. Voitosta alettiin taistelemaan puolin ja toisin ihan tosissaan. Neljännen erän tilanteessa 4-4 tapahtunut tuomarivihellys ihmetytti sekä ykkösen pelaajia että valmennusta ja yleisöä. Pallo tuomittiin tuomarineuvottelun päätteeksi kotijoukkueelle. Kakkosen päävalmentajalla läikähti tilanteessa kuitenkin syyttä suotta kuppi pahasti nurin, kun sättiminen kohdistui ikävällä tavalla ykkösen pelaajiin.

Episodin jälkeen ykkösen peli lamaantui hetkeksi ja kakkonen pääsi peräkkäisillä jujuillaan jo neljän pisteen karkumatkalle. Vähitellen joukkue sai kuitenkin koottua itsensä ja peli lähti uuteen lentoon. Monan kylmäpäiset torjunnat, Sonjan ja Lean mahtavat laitahyökkäykset ja Ellun loppuerän syöttöputki oli viihdyttävää katseltavaa. Erä ansaitusti 18-25.

Kun kokonaisuuteen lisätään vielä mainiosti toimineet tuplavaihdot ja liberopelin parantuminen ottelun edetessä voidaan kolmeen pisteeseen ja tulokseen 1-3 olla tyytyväisiä. Sunnuntain voitto oli koko joukkueen voitto!

Pelejä runkosarjassa on nyt takana kuusi ja toiset kuusi on vielä edessä. Saldona on viisi voittoa ja yksi tappio, eli 14 pistettä, ja sarjataulukossa HEL Volley 1 on toisena. Lohkon ykköstä, Rantaperkiön Iskua vastaan on pelit vielä edessäpäin. Jännä loppuvuosi siis tulossa.

Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 12.11, revanssi Salon Viestiä vastaan. Pysykää kanavalla!