Helsinki Volley ei pystynyt haastamaan LP Vampulaa Suomen cupissa

15.10.2017

Vampula vei ottelun erin 3-0 ja saa seuraavaksi vastaansa puolustavan cup- mestarin LP Viestin.

LP Vampulan lauantainen vierailu sateisessa syys-Helsingissä oli houkutellut Kisahallin katsomoon runsaasti lentopalloväkeä. Kotijoukkue Helsinki Volley voitti cupin ensimmäisellä karsintakierroksella Kouvolan Lentopallon 2- sarjajoukkueen ja pääsi näin testaamaan tasoaan liigajoukkuetta vastaan.

Helsinki Volley on aloittanut kautensa 1- sarjassa kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla, ja on etelälohkossa toisella sijalla. Joukkueen runko on pysynyt viime vuodesta hyvin kasassa ja mukaan treenivahvuuteen on saatu ilahduttavan paljon haastajia – joukkueen nimilistassa on peräti 17 nimeä. Sunnuntaina ensiesiintymisensä Helsingissä teki ranskalainen yleispelaaja Lea Gastaut.

Ottelussa Helsinki Volley ei pystynyt haastamaan selvästi korkeammalla temmolla pelannutta Vampulan joukkuetta, joka vei ottelun erälukemin 25-11, 25-10, 25-18. Vampulan päävalmentaja Arttu Keränen peluutti ottelussa kaikkia mukanaolleita pelaajiaan, jotka säilyttivät hyvän suorittamisen tason vaihtoruletista huolimatta. Passarit Susanna Sutki ja Veda Mansikkaviita saivat pyörittää peliä hyvästä vastaanotosta, ja näyttävimpiä hyökkäyksiä esittivät keskipelaaja Roosa Nieminen sekä Vampulan parhaana palkittu amerikkalainen hakkuri Sarah Blomgren. Kotijoukkueesta parhaana palkittiin Sonja Laitinen, joka kantoi suurta vastuuta vastaanottopelistä sekä pystyi ainoana haastamaan Vampulan torjuntaa verkolla.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Kirsi Hyttinen piti osallistumista Suomen Cupiin ja mahdollisuutta haastaa liigajoukkue erittäin tärkeänä joukkueen kehittymisen kannalta:

”Nämä ottelut liigajoukkueita vastaan ovat erittäin tärkeitä meille. Tytöt näkevät, että sarjatasojen välillä on huima ero pelitemmossa ja toivottavasti motivoituvat treenaamaan entistä kovemmin kevättä kohti”.

LP Vampula pelaa liigassa vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella ja pelaajalistassa on monta Kisahallin parketilla viime vuosina ykkössarjapeleissä nähtyä kotimaista pelaajaa.

”Toivottavasti Helsingistäkin uskallettaisiin lähteä tulevaisuudessa testaamaan liigan treeni- ja pelitempoa, pelaajat kehittyisivät varmasti”, valmentaja Kirsi Hyttinen toteaa.

Helsinki Volley pelaa seuraavan kerran kotiyleisön edessä sunnuntaina 12.11. klo 15, kun Kisahalliin saapuu Salon Viesti.