Helsinki Volley ei ota vastaan 1-sarjapaikkaansa

1.6.2022

Naarasleijonat NALE ry:n hallitus on tällä viikolla päättänyt, että se ei sittenkään ota vastaan Helsinki Volleyn 1-sarjapaikkaa. Seura oli aikaisemmin linjannut, että ei hae Mestaruusliigapaikkaa kaudelle 2022-2023 ensimmäisen liigakautensa sekä tappioon päättyneiden liigakarsintojen jälkeen. Aikomuksena oli perustaa tavoitteellisesti harjoittelevat joukkueet Lentopalloliiton naisten 1- ja 2- sarjoihin.

”Eihän tämä mieluisa vaihtoehto ole, mutta lopputulokseen päädyttiin keskustellen eri tahojen kanssa ja punniten realistisia etenemisvaihtoehtoja. Viime kausi oli sekä pelaajille että taustaorganisaatiolle raskas. Ensimmäisenä liigakautena oli paljon opeteltavaa ja uudenlaista tehtävää 1-sarjaan verrattuna. Lisäksi kaudelle osui haasteellisia hetkiä muun muassa pelaajien loukkaantumisten ja valmentajavaihdoksen merkeissä. Korona puolestaan vaikutti esimerkiksi taloudelliseen yhtälöön. Nyt tuntuu siltä, että henkinen kuorma edellisestä kaudesta on sen verran raskas kannettavaksi, että edes 1-sarjaan ei riitä puhtia riittävästi”, toteaa Helsinki Volleyn joukkueenjohtaja Jaana Ylitalo.

”Toukokuun kuluessa alkoi vaikuttaa siltä, että on liian iso työ rakentaa uskottava ja kilpailukykyinen runko joukkueelle 31.5. mennessä. On tarkoituksenmukaista lähteä rakentamaan uutta vieläkin huolellisemmin,” summaa Naarasleijonat, NALE ry:n varapuheenjohtaja Juulia Lehtonen.