Otteluraportti: Helsinki Volley siirsi liigakarsintojen ratkaisua – vakuuttava voitto kotisalissa

18.4.2022

Töölön kisahallissa nähtiin voitontahtonsa takaisin löytänyt Helsinki Volley. Helsinki Volleyn peli oli jokaisella osa-alueella aivan eri tasolla, kuin mitä kahdessa aikaisemmassa liigakarsintaottelussa Rantaperkiön Iskua vastaan on nähty. Ottelu Helsinki Volleylle 3-0 (25-22, 25-14, 25-18).

Ensimmäistä erää pelattiin tasaisesti lukemiin 14-14, jonka jälkeen kotijoukkue otti neljän pisteen johdon tilanteeseen 20-16. Jo ensimmäisen erän alusta alkaen kentällä nähtiin kahdesta tappiosta selvästi sisuuntunut kotijoukkue, Helsinki Volleyn ilmeissä ja otteissa näkyi selvää voittamisen tahtoa. Ensimmäisessä erässä Helsinki Volleyn neloslaidan hyökkääjät saivat hyvin käytettyä Rantaperkiön Iskun torjuntakäsiä hyväkseen. Tilanteessa 22-19 Rantaperkiön Isku vaihtoi Enni Saaren tilalle syöttämään Jenna Vihervaaran. Tällä syöttövuorolla vierasjoukkue nosti itsensä tasoihin. Erä kuitenkin päättyi Helsinki Volleylle. Erän sinetöi syöttövaihto: tilanteessa 23-22 syöttämään tuli kotijoukkueen toinen passari Elina Lindin keskipelaaja Tiia Heikkisen tilalle. Lindin syötöt olivat sen verran äkäisiä, että ne saivat Iskulta yleispelaajan hyökkäystehot heikoiksi. Kotijoukkueen hyökkäyksissä kunnostautui etenkin yleispelaaja Janica Helenius viidellä hyökkäyspisteellään. Kun Helenius ei lyönyt torjunnan käsistä ulos, hän tappoi pallon viistoon. Rantaperkiön Iskulta erässä kunnostautui Camilla Lehto neljällä hyökkäyspisteellään ja yhdellä torjunnalla. Erä Helsinki Volleylle 25-22.

Toinen erä oli Helsinki Volleyn näytöstä. Vierasjoukkue oli pakotettu ensimmäiseen aikalisäänsä jo tilanteessa 4-1.Erän alkupuolella nähtiin muutama hengästyttävä palloralli, kun molemmat joukkueet puolustivat palloa peliin erinomaisesti. Rantaperkiön Isku pääsi tasoihin tilanteessa 6-6, mutta sen jälkeen Helsinki Volley otti erän hallintaansa. Erän aikana Rantaperkiön Isku pyrki piristämään peliään vaihtamalla kentälle Enni Saaren tilalle Jenna Vihervaaran ja Tiia Virran tilalle Henna Kilpeläisen ja Karoliina Viitaniemen tilalle Veera Hietalan. Helsinki Volleyn kapteeni Mona Kokko asteli syöttöruutuun tilanteessa 11-8. Tämän syöttövuoron aikana näytti siltä, että Rantaperkiön Isku ei saanut onnistumaan oikein mitään: sen vastaanotto oli vaikeuksissa ja kun pallo saatiin hyökkääjille, tuli heille virheitä tai sitten Helsinki Volley sai torjuttua hyökkäykset. Mona Kokon syöttövuoro päättyi vasta tilanteessa 21-8. Toisessa erässä Helsinki Volleyn yleispelaaja Janica Helenius jatkoi tehokasta hyökkäyspeliään, hänen pistetilinsä kasvoi kahdeksalla pisteellä toisen erän aikana. Erä Helsinki Volleylle 25-14.

Kolmas erä jatkui Helsinki Volleyn painostuksella. Helsinki Volley sai kolmannessa erässä rikottua painavilla syötöillään Rantaperkiön Iskun vastaanottoa, joten vierasjoukkueen hyökkäysten rakentaminen vaikeutui siinä määrin, että kotijoukkue sai pelata rentoa peliä. Kotijoukkueen Janica Helenius jatkoi hyvää verkkopeliään, jota yleispelaaja Saimi Heikkisen hyökkäykset sekä Sanni Vallinin ässäsyötöt säestivät. Valopilkkuna Rantaperkiön Iskun pelissä esiintyi hakkuri Karoliina Viitaniemi, joka teki erässä kuusi hyökkäyspistettä. Erä Helsinki Volleylle 25-18.  

MVP:t

Rantaperkiön Isku libero Emilia Sipilä
Helsinki Volley yleispelaaja Janica Helenius

Kommentit ottelun jälkeen:

Päävalmentaja Jari Tolvanen Rantaperkiön Isku: Vastustaja tuli nyt niin kuin on kaksi peliä odotettu. Tänään annettiin pikkuisen ehkä huonolla omalla valmistautumisella. Vastustaja oli tänään selkeästi parempi joukkue. Seuraavaa peliä ajatellen, pikkuisen paremmin pitäisi päästä harjoittelemaan. Hyvää on, että tällä kaudella ei olla hävitty kotisalissa kertaakaan.

MVP Emilia Sipilä Rantaperkiön Isku: Oma peli ei lähtenyt rennosti sujumaan. Kaikki kunnia vastustajalle, se pelasi hyvällä energialla. Huomenna levätään, ja siitä sitten hyvällä höökillä torstaita kohden, kotisaliin.

Päävalmentaja Ismo Tuominen Helsinki Volley: Mentiin sinne suuntaan, mihin piti. Nyt on saatu rivejä kasaan. Näkyi tänään selkeästi, että kentän tasolla pelattiin ihan eri tasolla kuin kaksi edellistä peliä ja siihen sitten sokerina pohjalle Janican hyvä hyökkäyspeli. Meillä on vielä parannettavia osa-alueita. Ei olla vielä rannalla, rantaa kohden mennään, otetaan ruohot potkurista. Kiva on lähteä nyt seuraavaan peliin, Isku ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä omaa kotipeliään. Tiedämme, että vaikea on mitään putkea pitää ikuisesti. Meille riittää yksi vieraspelivoitto, se me käydään torstaina hakemassa ja katsellaan tilanne sen jälkeen.

MVP Janica Helenius Helsinki Volley: Lähdettiin sellaisella kaikki tai ei mitään -asenteella. Tänään paineet olivat Iskun puolella. Nyt pitää nollata tilanne ja lähteä taistelemaan. Isku on kova kotonaan, siellä on isompi työ edessä, mutta pelataan rennosti.