Otteluraportti: Rantaperkiön Isku vei ensimmäisen liigakarsinnan Helsingissä

10.4.2022

Rantaperkiön Isku voitti liigakarsintojen ensimmäisen ottelun tuloksella 1-3. Helsinki Volleyn kokoonpanossa oli yleispelaaja Saimi Heikkisen mentävä aukko, jonka paikkasi keskitorjuja Tiia Heikkinen. Siinä missä Rantaperkiön Isku pystyi pelaamaan ennakkoluulotonta peliä haastajan asemassa, Helsinki Volleyn otteissa näkyi pienehköä itsevarmuuden puutetta.

Ensimmäisen erän alku oli tunnustelevaa. Erää edettiin tasaisesti tilanteeseen 11-11, mutta tämän jälkeen Rantaperkiön Isku repäisi johdon itselleen Jenna Vihervaaran syöttövuorolla tilanteeseen 11-14. Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen otti ensimmäisen aikalisän kotijoukkueelle tilanteessa 11-15 ja vaihtoi Ava Leiniön Tiia Heikkisen tilalle takakenttäkierrokselle. Helsinki Volley sai Iskun johdon kiinni ja pääsi tamperelaisten kylkeen kiinni tilanteessa 19-19. Isku kuitenkin piti otteensa ja voitti erän 21-25.

Toista erää edettiin ensimmäisen erän tapaan tasaisessa tahdissa tilanteeseen 9-9. Erän alussa verkolla tehokkaasti palloja tappoi etenkin Helsinki Volleyn passari Irina Melnichuk: hän teki lyhyen ajan sisällä neljä pistettä, joista oli kaksi komeaa vastapallon lyöntiä puhtaana kenttään ja yksi peippi toisesta kosketuksesta. Erää edettiin tasaisesti, kunnes 15-15 tilanteen jälkeen Isku otti ensimmäisen erän tapaan jälleen johdon. Kotijoukkue vaihtoi passariksi Elina Lindin Irina Melnichukin tilalle. Toisessa erässä vierasjoukkueesta tehokkaana verkolla uurasti erityisesti keskitorjuja Jenni Mäkinen. Erä Rantaperkiön Iskulle 20-25.

Kolmannessa erässä Helsinki Volleyn passarina jatkoi Elina Lind. Tähän erään tuli aikaisempia eriä selvästi vapautuneempi ja päättäväisempi Helsinki Volley. Kotijoukkueen syötöt alkoivat olla painavampia, hyökkäykset kovempia ja torjuntakin vahvempana. Kotijoukkue aloitti erän ottamalla jo 5-1 johdon. Tätä johtoa Rantaperkiön Isku säesti muutamilla helpoilla virheillään antaen samalla lisää suitsuketta kotijoukkueen asenteelle. Erä selvästi Helsinki Volleylle 25-15.

Neljännessä erässä Rantaperkiön Isku vaihtoi kokoonpanoonsa hakkuri Karoliina Viitaniemen ja keskitorjuja Enni Saaren. Erän alussa Enni Saaren syöttövuorolla vierasjoukkue ottikin 2-6 johdon. Kotijoukkue yritti kivuta eroa kiinni, mutta erän puolivälissä Helsinki Volleyn hyökkäykset lipsuivat vuoron perään pahasti yli vastustajan kentästä ja vierasjoukkue piti omaa peliään kasassa mainiosti. Isku oli ottelun voitossa vahvasti kiinni johtaen peliä jo 7-18. Kotijoukkue kuitenkin piristyi erän puolivälissä takaa-ajoon, kaventaen vieraiden johtoa, mutta ero oli liian suuri saavutettavaksi. Erä päättyi 21-25.