Helsinki Volley voittoon runkosarjan päätösottelussa

13.3.2022

Helsinki Volley päätti Mestaruusliigan runkosarjan voitolla. Helsinkiläiset onnistuivat tasaisessa ottelussa laajalla rintamalla niin hyökkäyksessä kuin torjunnassa Kuortaneen puolustaessa uhrautuvasti. Ottelu päättyi 3-0 (25-23, 25-19, 25-23)

Helsinki Volley lähti otteluun hieman vajaalla kokoonpanolla, kun keväällä mukaan liittyneet Sonja Laitinen ja Mona Watkins sekä pidempään sairaana ollut Tiia Heikkinen olivat poissa kokoonpanosta. Toisen yleispelaajan paikan aloituskokoonpanossa otti nuori Saimi Heikkinen.

Ensimmäinen erä alkoi Helsinki Volleyn viedessä pelaten tasaista ja virheetöntä peliä aina tilanteeseen 12-5. Kuortane aloitti kuitenkin nousun taistelemalla erityisesti puolustuksessa ja passari Moona Tarkiaisen löytäessä tehokkaasti laitahyökkääjät. Erää jatkettiin tasaisesti 19-19 asti, kunnes Helsinki Volley repäisi eräpallotilanteeseen 24-21 vahvoilla hyökkäyksillä. Viimeisistä pisteistä taisteltiin molemmin puolin Helsinki Volleyn ottaessa Mona Kokon hyökkäyksellä otteen toisesta eräpallostaan.

Toinen erä mentiin tasatahtia miltei erän puoliväliin. Helsinki Volley otti tilanteessa 9-9 etumatkaa hyvillä torjunnoilla, monipuolisilla hyökkäyksillä sekä Sanni Vallinin vahvoilla ja Janica Heleniuksen tarkoilla ässäsyötöillä. Kuortane nousi Iida Pölläsen onnistuessa sekä hyökkäyksessä että ässäsyötössä vielä kahden pisteen päähän 18-16, mutta Helsinki Volleyn vahvat otteet hyökkäysrintamalla toivat toisen erän kotijoukkueelle.

Helsinki Volley aloitti kolmannen erän samalla kokoonpanolla kuin kaksi edellistä: Irina, Saimi, Mona, Sanni, Janica, Ida ja liberona Sini. Erän alussa Helsinki Volleyllä toimi varsinkin torjunta kapteeni Mona Kokon ja hakkuri Sanni Vallinin voimin. Kuortane ei kuitenkaan päästänyt helpolla. Kuortane puolusti antaen kaikkensa ja hyökkäsi vahvasti, kun peliä tuli pyörittämään tuplavaihdon kautta passari Joanna Kallinen. Kuortane meni jo kolmen pisteen johtoon 16-19, kun koko ottelun hienosti taistellut Saimi Heikkinen näytti kyntensä hyökkäyksessä. Erän lopussa Helsinki Vollley teki vahvoja omia suorituksia vieden erän ja ottelun nimiinsä. Näin sekä syyskausi että kevätkausi päättyivät voittoon.

MVP:t

Iida Pöllänen, Kuortane

Saimi Heikkinen, Helsinki Volley

PRO-libero

Sini Eerola, Helsinki Volley

Haastattelut ottelun jälkeen

Kuortaneen valmentaja Nikolas Buser: Olen tyytyväinen otteluun ja siihen, että pystyimme pelaamaan tällä tasolla tappiosta huolimatta. Olemme ottaneet isoja askelia eteenpäin edellisistä otteluista ja jatkamme niitä tulevissa otteluissa ja alle 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa elokuussa. Joukkueen pelaajat ovat sairastelleet parin kuukauden ajan ja olemme harjoitelleet vasta muutaman päivän ennen tämän viikon pelejä. Erityisen tyytyväinen olen Moona Tarkiaisen paluuseen neljän kuukauden tauon jälkeen ja Veera Helpin liberotyöskentelyyn.

Kuortaneen MVP Iida Pöllänen: Oli hieno pelata Helsingissä. Tiukka peli , mutta ratkaisutilanteissa vastustaja oli parempi. Jatkamme hyviä otteita 1-sarjaotteluissa.

Helsinki Volleyn MVP: Runkosarjan päättäminen voittoon tuntuu todella hyvältä. Oli rento pelata ja teimme paljon hyviä suorituksia parin vaikeamman pelin jälkeen.

Helsinki Volleyn valmentaja Ismo Tuominen: Torjuntapeli oli meillä todella hyvää, kahdeksan torjuntaa. Lisäksi molemmat yleispelaajat onnistuivat samaan aikaan. Jatkopallopelaaminen oli parasta tällä kaudella 82%. Yritin luoda paineita pelaajille kolmanteen erään, jotta voisimme simuloida tulevia karsintaotteluita. Tiukka kolmas erä oli myös erittäin hyvä lähtökohta tuleville ottetuille, joihin lähdetään valmistautumaan keventämällä.