Otteluraportti: Sarjaykkönen LP Kangasala vahvana Helsingissä

2.3.2022

LP Kangasala osoitti vahvuutensa Töölön kisahallissa ja voitti etenkin ottelun kaksi erää vaivatta. Kotijoukkue paransi otteitaan pelin edetessä ja kolmannen erän voittamiseksi LP Kangasala joutui tekemään todella töitä. Ottelu päättyi 0-3 (9-25, 15-25, 25-27).

Ensimmäinen erä sai kotijoukkueen kannalta shokkialun, kun LP Kangasala otti yleispelaaja Emmi Riikilän syöttövuorolla 0-9 johdon. Pisteistä neljä tuli Riikilän ässäsyötöillä. Syöttöputken aikana kotijoukkue käytti molemmat aikalisänsä ja teki yleispelaajavaihdon vaihtamalla Sonja Laitisen Janica Heleniuksen tilalle. Alun jälkeen erää leimasivat toisaalta kotijoukkueen epätarkka vastaanottopeli ja toisaalta vierasjoukkueen erinomainen puolustuspeli ja vahva hyökkäyspeli. Erä päättyi lukemin 9-25.

Toinen erä käynnistyi ensimmäistä erää tasaisemmissa merkeissä, kun kotijoukkue ryhtyi tekemään pisteitä omilla hyökkäyksillään. Helsinki Volley hengitti LP Kangasalan niskaan vielä tilanteessa 8-10, mutta tämän jälkeen LP Kangasala venytti itselleen turvallisen etumatkan. Tämän erän syöttöputkesta vastasi LP Kangasalan Neea-Maria Joki, jonka syöttövuorolla vierasjoukkueen johto vahvistui viiden pinnan verran tilanteeseen 11-20. Erä päättyi lukemin 15-25.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue jatkoi tehokasta hyökkäyspeliään ja kävi ensimmäisen kerran johdossa tilanteessa 10-9. Tämän jälkeen erää edettiin tasatahtiin. LP Kangasala oli pakotettu aikalisään, kun kotijoukkue pääsi 17-15 johtoon. Hyvän puolustuspelin ansiosta Helsinki Volleyn passari Irina Melnichuk pääsi passaamaan makoisia paikkoja etenkin keskitorjujille, kapteeni Mona Kokolle ja Mona Watkinsille. Vierasjoukkueen syöttöpelissä oli erän loppua kohden melkoista hermostuneisuutta, kun syöttöruudussa kävi koko kuusikollinen vuoron perään epäonnistumassa. Kotijoukkueella oli jo eräpallotilanne 24-22, kunnes LP Kangasala käänsi tilanteen toisin ja päätti pelin tilanteessa 25-27.

MVP:t
Emmi Riikilä, LP Kangasala
Mona Kokko, Helsinki Volley

PRO-libero:
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Haastattelut ottelun jälkeen:

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen: Tavoite oli pelata kovaa. Pudotuspelit lähestyvät. Jokainen peli ja ennen kaikkea jokainen sarjapiste on meille äärimmäisen tärkeä, kun pelataan sijoituksista. Hyökkäyspelissä oli pieniä tavoitteita asetettu koko joukkueelle, eli numeroita, mitä pitää saavuttaa. Ne saavutettiin kirkkaasti. Huomasi tytöistä, että oltiin valmiita pelaamaan. Syöttöpelin osalta oli sekä hyvää että huonoa. Paljon saatiin tulosta aikaiseksi, mutta vähän liikaa tehtiin suoria virheitä ennen kaikkea tässä viimeisessä erässä. Siinä kotijoukkue sai hurlumhein päälle ja nosti tasoansa todella paljon, niin kuin numerot näyttävät. Ehkä siinä meni meillä joltain osin meiltä sormi suuhunkin. Erän loppu oli oikeastaan hyvä ja kova testi tytöille, että millä tavalla se hoidetaan, kun ollaan pari pinnaa takana eräpallotilanteessa. Saimme muutaman helpon puolustuksen siihen ja oltiin kovia vastaan, sillä se sitten tuli.

LP Kangasalan MVP Emmi Riikilä: Aloitettiin aika hyvin. Kaksi ekaa erää oli sellaista perushyvää tekemistä. Kun tultiin kolmanteen erään, niin kaveri nosti kyllä tasoaan. Ei oltu siinä mukana. Toisaalta hyvä, että tiukoista tilanteista saa itseluottamusta. Aika hyvä fiilis kolmesta pinnasta. Vielä pari peliä ennen pleijareita ja toivotaan, että menee yhtä hyvin.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen: Kun erä päättyi meidän yhdeksän pinnan jälkeen, tuli sellainen olo, että tästä illasta ei ihan hirveästi positiivista jää. Vähän herättiin pelaamaan toisessa erässä ja vähän saamaan puolustuksia, vaikkei sekään ollut vielä normaalitasolla. Kyllähän päivän pelastus oli tämä viimeinen erä, joka oli sitten jo hyvätasoista lentopalloa. Tai ainakin yritteliästä lentopalloa. Aika eri planeetalta oli meidän puolustus ja Kangasalla muutama virhe enemmän viimeisessä erässä. Kirsikka kakun päältä jäi saamatta, kun meiltä kolme viimeistä hyökkäystä oli pehmeitä suorituksia ja vastustaja näytti rutiinin ja sen miksi ovat kärjessä: ei olleet pehmeitä suorituksia sieltä puolelta, pallo paukkui aika kovaa. Täytyy myöntää, että lopun ansiosta homma kääntyi positiivisen puolelle. On paljon puhuttu uskosta, lentopallo on muutakin kuin pelkästään fyysinen tai pelkästään taitohomma, se vaatii myös uskoa ja taistelua. Onneksi näitä oli tällä kertaa.

Helsinki Volleyn MVP Mona Kokko: Oli todella kiva pelata, vaikka sitä ei ensimmäisistä eristä olisi arvannutkaan. Tosi hienosti koottiin itsemme ja olen ylpeä meistä kaikista, että pysyttiin näyttämään – sanoisinko, että meidän parasta peliä tässä viimeisessä erässä. Meillä on seuraava peli lauantaina Kuopiossa ja sitten kotiottelu Kuortanetta vastaan. Lähdetään lyömään palloa kovaa ja syöttämään kovaa ja iloitsemaan lentopallosta.