Otteluraportti: OrPolle kolme pistettä Helsingistä

27.2.2022

OrPo haki kolme pistettä Helsingistä rutiinipelillä. Vierasjoukkue hallitsi koko ottelua lukuun ottamatta kolmannen erän alkua.

Ensimmäistä erää OrPo johti parhaimmillaan viiden pisteen erolla kotijoukkueeseen. Tilanteessa 7-12 kotijoukkue aloitti nousun ja saavutti OrPon johdon tilanteessa 15-15. Helsinki Volley sai etumatkan kiinni etenkin hajottamalla OrPon vastaanottoa. Hetken tasatahdin jälkeen Ariana Pirvin kaksi perättäistä ässäsyöttöä kuitenkin repäisi erän jälleen OrPon hyväksi. Helsinki Volleyn tehokkain ensimmäisessä erässä oli yleispelaaja Saimi Heikkinen kuudella hyökkäyspisteellä. OrPon tehokkain oli yleispelaaja Ada Aronen viidellä hyökkäyspisteellä ja yhdellä ässällä. Erä päättyi lukemin 20-25.

Toinen erä käynnistyi tasaisemmin kuin ensimmäinen erä. OrPo kuitenkin otti johdon ja hallitsi vahvasti toista erää puolivälistä loppuun saakka. Toisessa erässä kotijoukkueen pelissä oli hieman enemmän hyökkäys- ja vastaanottovirheitä kuin vierasjoukkueella. Erä päättyi lukemin 16-25.

Kolmas erä alkoi Helsinki Volleyn painostaessa. OrPo joutui turvautumaan aikalisään tilanteessa 9-5. OrPo kipusi eron kiinni tilanteessa 11-11 ja tämän jälkeen Liisa Rinta-Tassin syöttövuorolla vierasjoukkue käänsi erän itselleen 11-16. Tämän syöttöputken aikana yleispelaaja Ada Aronen teki neljä hyökkäyspistettä. Erä päättyi 16-25.

MVP:t
Ada Aronen, OrPo
Saimi Heikkinen, Helsinki Volley

PRO-libero:
Emilia Putkisaari, OrPo
 

Kommentit ottelun jälkeen:

OrPon päävalmentaja Nikolaos Gitzekos: Oli hieman outo peli meille. Viimeiseen kolmeen viikkoon meillä ei ole ollut kunnolla harjoituksia covid-tilanteesta johtuen. Tänään löysimme omaa rytmiä paremmin kuin eilen. Emme ole parhaassa tilassa nyt, mutta peli peliltä saamme valmistauduttua play-offseihin.

OrPon MVP Ada Aronen: Meillä oli eilen peli Kangasalaa vastaan. Parannettiin aika paljon siitä, sillä eilen oli joka osa-alueessa parannettavaa. Nyt kulki tänään aika hyvin. Annukka Paloniemi ei ollut tänään kokoonpanossa, mutta hyvin saatiin paikattua. Hyvin puolustettiin ja kaivettiin palloja. Syöttö pysyi kentässä, eilen oli vähän vaikeuksia pitää syöttö kentässä, joten siinä parannettiin. Oli hyvä peli jokaiselta pelaajalta, kaikki pelasivat hyvin ja puhalsivat yhteen hiileen.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen: Itse tehtiin taas vaikeaksi. Suoraan sanottuna olisi ollut enemmänkin tarjolla. Jännää on, että olemme parempi joukkue hyökkäämään positiivisen vastaanoton jälkeen, mutta jatkopallopelaamisen suhteen on ongelmia. Puolustus- ja varmistuspeliä on löytynyt. Joukkueen nuorin, niin sanottu junnu, tuntuu napsivan palkintoja pelistä toiseen. Hieno homma, jotain on tehty oikein, mutta missä on vanhempien palkinnot? Myös vanhemmista pitäisi löytyä vielä potkua. Olemme nyt saaneet pituutta joukkueeseen, kun toinen keskitorjuja Mona (Watkins), tuli porukkaan. Menee tietysti vähän aikaa, että hyökkäys sieltä löytyy. Se, mihin en ole tyytyväinen, on, että kyllä tuo torjunta on sellainen pisteautomaatti, että kun siihen joku lyö, niin käsistä menee palloja ulos. Saatiin viisi torjuntaa tänään, mutta viisitoista torjuntaa oli otettavissa. Tänään oli enemmän pisteitä ja eriä tarjolla, mutta aina tapahtuu jotain sellaista, mikä pudottaa pohjaa omalta pelaamiselta pois; kuten pitkät vastustajan syöttöputket eilen ja tänään. Vastustajan keskipelaajien jatkopallohyökkäykset olivat sellaisia, joihin emme löytäneet lääkkeitä. Satasen hyökkäykset olivat häijyjä tänään. Kaikki pelikunnossa olevat pelaajat kävivät tänään kentällä.

Helsinki Volleyn MVP Saimi Heikkinen: Päällimmäiseksi jäi ihan ok fiilis. Oli paljon hyviä hetkiä, vastustajan pitkät pisteputket jäivät harmittamaan. Niistä on vaikea nousta. Oli kuitenkin hyvää tekemistä monessa paikassa.