Otteluraportti: Hämeenlinnan Lentopallokerho vei voiton Helsinki Volleystä

29.1.2022

Helsinki Volley näytti välillä vakuuttavaa tekemistä ja sai vaikeutettua Hämeenlinnan Lentopallokerhon voittoa. Ensimmäisessä erässä mentiin jatkopalloille ja kolmannessa erässä kotijoukkue johti vielä tilanteessa 16-13. Ottelu Hämeenlinnan Lentopallokerholle 0-3 (26-28, 13-25, 22-25).

Ensimmäisen erän alkupuolella Helsinki Volley otti johdon. Kotijoukkue sai painavalla syötöllä sekoitettua Hämeenlinnan vastaanottoa. Myös hyökkäyksissä nähtiin päättäväisyyttä. Kotijoukkueesta pisteitä tekivät tasaisesti yleispelaaja Saimi Heikkinen, hakkuri Sanni Vallin ja keskitorjuja Mona Kokko. Hämeenlinna vaihtoi hakkuri Yasmine Madsenin Maja Burazerin tilalle tilanteessa 12-9. Burazer piteli vaihtoon astellessaan olkapäätään. Madsen kiitti pääsystä pelikentälle ja oli vierasjoukkueen ensimmäisen erän tehokkain kuudella pisteellä. Kotijoukkue johti jo 17-12, kunnes Natasa Sevarikan syöttövuorolla se otti johtoaseman tilanteeseen 17-18. Helsinki Volley vaihtoi yleispelaaja Sonja Laitisen Saimi Heikkisen tilalle tilanteessa 20-22. Tämä vaihto piristi peliä siten, että oli Helsinki Volleyn vuoro kiivetä rinnalle ja ohi. Loppuerä oli tasaista vääntöä ja päättyi vuorottaisten eräpallojen jälkeen Hämeenlinnalle pistein 26-28.

Toinen erä oli Hämeenlinnan näytöstä. Se ei antanut kotijoukkueen onnistumisille mahdollisuutta. Alkuerässä vierasjoukkueesta loistivat keskipelaajat, kun Vera Klimovich torjui ja syötti ässän; Bettina Yli-Sissala puolestaan kiitti keskipasseista ja hyökkäsi kahdesti vastustamattomasti kenttään. Kotijoukkue vaihtoi alkuerässä rohkealla asenteella pelanneen yleispelaaja Saimi Heikkisen tilalle Sonja Laitisen. Laitinen pelasi ensimmäisen liigaottelunsa hetkeen, kun hän palasi tähän otteluun vanhempainvapaalta ja tilastoijan roolista Helsinki Volleyn varsinaiseen kokoonpanoon. Laitinen solahti joukkueeseen, kuin hän ei olisi poissa ollutkaan. Laitinen pelasi varmoin ottein vastaanotossa ja puolustuksessa ja lisäksi hyökkäsi terävästi, kun passin sai. Kotijoukkue teki toisessa erässä, tilanteessa 5-12 myös tutun passarivaihdon, kun Elina Lind tuli Irina Melnichukin tilalle. Hämeenlinna pelasi alkuerässä ottamansa reilun johtoaseman turvin erän loppuun saakka. Tehokkain vierasjoukkueesta tässäkin erässä oli Yasmine Madsen seitsemällä hyökkäyspisteellä. Erä päättyi 13-25.

Kolmannen erän alussa kentälle tuli taistelutahtoinen kotijoukkue. Hämeenlinna joutui vaihtamaan pelirytmiä tekemällä passarivaihdon, kun oli tappiolla 6-3: Jenna Ylivainion tilalle vaihdettiin Roosa Rautio. Alkuerässä hyökkäyksellä päätettyjen pallojen tuomat pisteet olivat selvästi Helsinki Volleyn hyväksi. Hämeenlinna otti passarivaihdon takaisin tilanteessa 15-12. Helsinki Volley johti vielä 16-13, kunnes vierasjoukkue lähti kääntämään erää toisin päin. Hämeenlinnan kolmannen erän voiton avaimena oli loppuerän hyvä puolustuspeli, joukkue puolusti peliin kotijoukkueen kovatkin hyökkäykset ja sai päätettyä ottelun suoraan kolmessa erässä.