Otteluraportti: LP-Vampula vahvana Helsingissä

26.1.2022

LP-Vampula haki kolme pistettä selvällä voitolla Helsinki Volleystä Töölön kisahallissa. Ottelu päättyi 0-3 (12-25, 15-25, 20-25).

LP-Vampula otti ensimmäisen erän alussa tukevan johdon. Vierasjoukkue painosti etenkin syötöllä ja kotijoukkueen vastaanotto takkusi. Myös LP-Vampulan hyökkäykset olivat tehokkaita, kun kotijoukkue sai ensimmäisessä erässä hyökkäyksillä vain seitsemän pistettä ja vierasjoukkueen 16:ta vastaan. Erän tehokkain oli LP-Vampulan Kristiana Petrova viidellä hyökkäys- ja yhdellä torjuntapisteellä. Kotijoukkue otti aikalisän ensin tilanteessa 4-10 ja toisen heti perään tilanteessa 4-13. Hakkuri Julia Seikkulan syöttövuoro päättyi kuitenkin vasta syöttövirheeseen. Erän lopussa kotijoukkue pyrki piristämään peliä passarivaihdolla, kun Elina Lind tuli Irina Melnichukin tilalle tilanteessa 9-23. Erä päättyi 12-25.

Toinen erä pelattiin myös vierasjoukkueen ottaessa jo alkuerästä vakuuttavan johdon. Kotijoukkueen otteissa oli alkuerässä hermostuneisuutta, joka näkyi verkko- ja syöttövirheinä. Kotijoukkue teki ensimmäisestä erästä tutun passarivaihdon tilanteessa 4-10. Erän puolivälissä nähtiin yllättävä kuuden pinnan putki, jossa pisteet tulivat molemmille joukkueille vuorotellen vastustajan hyökkäys- tai syöttövirheillä, mutta LP Vampula pystyi kokoamaan rivinsä paremmin. Erän tehokkain oli LP-Vampulan Cassidy Baird viidellä hyökkäyspisteellään. LP-Vampula piti johtonsa koko erän ja erä päättyi 15-25.

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi keskitorjuja Tiia Heikkisen hakkuriksi. Erä pelattiin kahta aikaisempaa tasaisemmin. Helsinki Volleylle onnistumisia verkolla tuli tasaisesti yleispelaajille Jemina Jäärnille ja Janica Heleniukselle, sekä keskitorjuja Mona Kokolle. Vierasjoukkueesta verkolla tehokkaana oli etenkin yleispelaaja Kristana Petrova. Vasta tilanteesta 14-15 LP-Vampula sai otettua johdon, joka säilyi erän loppuun asti. Erä päättyi 20-25.