Otteluraportti: Helsinki Volleylle voitto ja kolme pistettä WoVolta

18.12.2021

Sarjanousija Helsinki Volley otti ensimmäiset kolme pistettä naisten Lentopallon Mestaruusliigassa Töölön kisahallissa 18.12.2021. Helsinki Volley voitti Woman Volleyn Rovaniemeltä 3-1 (27-25, 20-25, 25-21, 25-16). Ottelussa Helsinki Volleyllä oli painava syöttö, joka vaikeutti Woman Volleyn vastaanottoa ja lisäksi kotijoukkueen puolustuspeli toimi mainiosti.

Ottelun ensimmäistä erää edettiin WoVon hallinnassa aina tilanteeseen 13-18 saakka. Tämän jälkeen Helsinki Volley alkoi saada syötöllä rikki WoVon vastaanottoa ja samalla kotijoukkueen verkkopeliin tuli myös tarvittavaa aggressiivisuutta. Ero kapeni yhteen pisteeseen tilanteessa 20-21. Tällöin WoVo teki tuplavaihdon: passariksi Sashiko Sanayn tilalle tuli Petra Salmela ja hakkuriksi Saana Lindgrenin tilalle Nelli Rantanen. Erän lähestyessä loppuaan Helsinki Volleyn yleispelaaja Johanna Oikari ja hakkuri Sanni Vallin tekivät molemmat kaksi pistettä hyökkäyksissään: ensin Oikari hyödynsi vierasjoukkueen torjunnan käsiä ja Vallin löysi hyökätessään tyhjät paikat vierasjoukkueen kentästä. Ensimmäinen erä eteni jatkopalloille ja päättyi Helsinki Volleyn keskitorjuja Tiia Heikkisen torjuntaan.

Toisessa erässä molempien joukkueiden pelissä oli latausta. Erä eteni tasapisteissä ja vuoroin molemmat joukkueet ottivat parin pisteen johdon. Lopulta WoVo kuitenkin sai pidettyä hankkimansa piste-eron. Erän lopulla Helsinki Volleyn pelissä oli hermostuneisuutta, joka näkyi muutamien helpohkojen virheiden muodossa. Erässä kotijoukkueen tehokkain oli keskitorjuja Mona Kokko. Vierasjoukkueessa tehokkaasti jatkoi hakkuri Saana Lindgren, joka loisti etenkin erän loppuvaiheilla. Hän otti ensin torjunnan ja pian sen jälkeen viimeisteli erän hyökkäykseen ja tämän jälkeen ässäsyöttöön.

Helsinki Volley otti kolmannessa erässä johdon heti alusta alkaen. Erän alussa vahvasti esiintyi etenkin kotijoukkueen passari Irina Melnichuk, joka otti torjunnan, syötti ässän ja sijoitti pallon vastustajan kenttään toisesta kosketuksesta. WoVo teki erän alkupuolella puolestaan useita syöttövirheitä. Vierasjoukkue teki erässä muutamia vaihtoja, mutta peli ei näistä riittävästi piristynyt.

Helsinki Volley jatkoi etumatkaansa ja aloitti neljännen erän murskaavasti. Kotijoukkue otti jo 8-1 johdon, jonka jälkeen passari Irina Melnichukin pitkä syöttövuoro päättyi vasta verkkosyöttöön. Tätä ennen vierasjoukkue oli ottanut aikalisän ja vaihtanut keskitorjuja Miia-Maria Mäkikyrön tilalle Assi Vainikan. Helsinki Volleyn vastaanotot ja puolustukset nousivat hyvin, joten passari Irina Melnichuk pääsi pyörittämään peliä vaivatta. Erän edetessä WoVon Martina Konecna yritti kahdella ässäsyötöllä ja Anny Caroliny Ramos tehokkailla keskihyökkäyksillään häiritä kotijoukkueen hurmosta, mutta johto oli liian suuri. Ottelun päätti Tiia Heikkisen ässäsyöttö.

MVP:t
Saan Lindgren, WoVo
Johanna Oikari, Helsinki Volley

PRO-libero:
Sini Eerola, Helsinki Volley

Kommentit pelin jälkeen:
WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö: Alussa oltiin ihan ookoosti mukana, sitten johdettiin muutamalla pisteellä ja alettiin löysäillä. Kaveri syötti koko pelin hyvin. Siihen ei oikein saatu lääkkeitä. Pikkuhiljaa ne tuli siinä ekassa erässä ohi ja hukattiin oma momentum siinä. Sen jälkeen kaveri vei peliä, puolusti paremmin kuin me. Se oli isoin tekijä tänään. Siinä se oli, syöttö ja parempi puolustus kuin meillä. Seuraaviin peleihin otetaan oppi mukaan koko syksystä, ei vain tästä pelistä. Otetaan iso peili eteen ja lähdetään arvioimaan omaa tekemistä, että minkälaisia lääkkeitä löytyy vuodenvaihteen jälkeen. Viikko tässä huilataan, ehtii vähän kasata ajatuksia, että mitä valmennuksellisia ratkaisuja lähdetään tekemään.

WoVon MVP, hakkuri Saana Lindgren: Oli hyviä hetkiä ja oli huonoja hetkiä. Huonot hetket kestivät tänään pidempään. Hyvää oli se, että saatiin nyt meidän ulkomaalaista keskipelaajaa paremmin mukaan. Kun vastaanotto tökki, niin vaikea siinä sitten oli passareiden laittaa hyvää passia. Jatkossa omana tavoitteena on pitää oma taso ja kehittyä eteenpäin. Otetaan ilo irti.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen: Pitkä pätkä meni, että voitti naisten liigapelin; taisi mennä yli 580 peliä ja nyt sain tällaisenkin kokea. Hieno tilanne. Olemme me hyviä eriä pelanneet tähänkin saakka, mutta peli ei ole oikein pysynyt kasassa. Aika helppojakin lapsuksia on peleissä tullut. Niitä tuli tänäänkin toisessa erässä vähän. Joukkue kasasi itsensä hyvin; tänään hyvä tekeminen kesti tarvittavat kolme erää. Jostain piti tämänkin joukkueen liigataipaleen voitot aloittaa. Täytyy kehua meidän passaria, Irinaa, hän on ottanut muutaman viikon ottanut harppauksia eteenpäin. Hän pelasi tänään huikean pelin. Tempo on nopeutunut ja löytyy niitä kuumia pelaajia. Nyt hän on ottanut itselleen sen roolin, jota passarilta vaaditaankin. Irinan lisäksi on vielä 11 muuta palasta, kaikkia pelaajia vahvistetaan ja pelin eri osa-alueita viedään eteenpäin. Oppina jatkoon on, että tänään otettiin 60 puolustuspalloa, näitä otetaan ja niistä saadaan jatkossakin tehtyä jotain.

Helsinki Volleyn MVP, yleispelaaja Johanna Oikari: Meillä oli joukkueen kesken tiivis yhteistyö, joka säilyi koko ajan. Oli uskoa siihen, että voimme voittaa tämän pelin. Oli kiva pelata. Hienoa, että tuli kolme pistettä. Jatketaan työntekoa ja hankitaan lisää sarjapisteitä. Tästä pelistä jäi peli-ilo.

Haastattelustriimi: https://fb.watch/9ZQiTMhOF2/