Otteluraportti: LP-Vampula vahvana Helsingissä

9.12.2021

LP-Vampula haki vakuuttavasti kolme pistettä Helsingistä 3-0 (18-25, 16-25, 14-25).

Ensimmäisessä erässä LP-Vampula ei antanut Helsinki Volleylle mahdollisuuksia. Vierasjoukkue otti alusta alkaen johdon, joka piti erän loppuun asti. Erää leimasi se, että LP-Vampulan vastaanotto ja puolustus saivat Helsinki Volleytä tarkemmin hoidettua palloja passarilleen. Palloja kotijoukkueen kenttään tehokkaimmin vierasjoukkueesta viimeisteli Kristiana Petrova kuudella hyökkäyspisteellään.

Toisen erän alusta ei latausta puuttunut ja Helsinki Volley aloitti pirteästi. Vierasjoukkue otti kuitenkin hieman epäselvän tilanteen päätteeksi 4-7 johdon, vaikka kotijoukkue äänekkäästi protestoikin tuomarin tuomiota neljästä kosketuksesta. Tämän jälkeen tilanne oli yhtäkkiä 4-14 LP-Vampulan Kristiana Petrovan ja Samantha Rubalin hyökkäyksillä, Marika Välimäen kahdella peräkkäisellä ässäsyötöllä sekä muutamalla kotijoukkueen virheellä. Kotijoukkue sai vielä erän loppua kohden uuden vaihteen päälle ja tasoitti eroa. Erityisesti Sanni Vallinin tilalle vaihdettu joukkueen kuopus, Saimi Heikkinen otti paikkansa hakkurina ennakkoluulottomasti. Kolmas erä jatkoi samaa rataa kahden ensimmäisen erän tapaan. LP-Vampula eteni määrätietoisesti otteluvoittoa kohden hyvällä vastaanottopelillä ja ollen kotijoukkuetta kovempi hyökkäysten päättäjä.

MVP:t
Kristiana Petrova, LP-Vampula
Sini Eerola, Helsinki Volley

PRO-libero:
Mia-Maria Jokinen, LP-Vampula

Haastattelut:

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Gos: Tämä oli tärkeä ja hyvä peli meille. Saimme hyvin pidettyä keskittymisen koko pelin ajan. Aloitimme aggressiivisella syötöllä. Meidän pitää vielä parantaa niissä tilanteissa, kun vastustaja syöttää hyvin. Näihin tilanteisiin meidän pitää löytää ratkaisu jatkossa paremmin ja nopeammin. Joukkue ymmärsi tänään, että voimme pitää keskittymisemme koko pelin ajan. Tämä antaa meille uskoa ja itseluottamusta. Erityisesti hyviä tänään oltiin vastaanotossa. Tänään oli vain yksi kerta, kun menetimme vastaanotossa punaisen langan.

LP-Vampulan MVP Kristiana Petrova: Meillä oli hyvä syöttö ja torjunta-puolustus. Saimme pidettyä keskittymisen koko pelin ajan. Olen ylpeä joukkueesta. Tärkeää tänään oli, että vihdoin aloitimme pelaamisen heti erien alusta lähtien ja ensimmäistä pisteestä alkaen oli keskittyminen mukana.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen: Joskus täytyy tunnustaa faktat ja sanoa, ettei meillä ollut tänään valtavasti positiivisia asioita. Ei saatu sitä, mitä lähdettiin hakemaan, peli muuttui viime viikonlopusta. Toinen fakta on, että kun pelejä on paljon, niin harjoitteluaikaa jää vähän. On ollut vähän rikkonaista viime aikoina. Odotan, että saadaan rivit järjestykseen, jos silloin sitten päästäisiin haastamaan pidempiä pätkiä peleissä. Seuraaviin peleihin pitää saada stabiloitua kuusikkoa, tänään piti kokeilla erilaisia muutoksia, jos joku asia olisi sitten toiminut. Nyt tulee pelejä aika hurjalla tahdilla, seuraava on jo keskiviikkona. Positiivista tänään oli, että Saimi Heikkinen, joka Parolassa viime pelissä veti hyvin, tuli tänäänkin hyvin kentälle, ensin hakkurin paikalle ja sitten yp:n paikalle. Saimi on tulevaisuuden pelaaja. Lisäksi Sinikin oli piikkarit jalassa ja hän juoksi varmasti puolimaratonin pelin aikana. Oli tässä siis positiivisiakin asioita.

Helsinki Volleyn MVP Sini Eerola: Ei oltu omalla tasolla tänään. Jäi kokonaisuudessaan harmittamaan, ettei päästy samaan hyvään vireeseen kuin mitä meillä Hämeenlinnassa viime viikonloppuna oli. On ollut rikkonainen treeniviikko, on ollut porukkaa poissa. Tästä on taas paljon opittavaa. Ensi viikolla mennään eheällä treeniviikolla kohden uusia pelejä. Meidän täytyy kaivaa se usko ja asenne taas esille. Hätäiset tilanteet on hoidettava, jokaisen on uskallettava ottaa vastuuta, jotta saadaan epäselvätkin tilanteet käännettyä meille voitoksi.