Otteluraportti: LP Kangasala odotetun vahva Helsingissä

1.12.2021

Helsinki Volley sai keskiviikkona 1.12.2021 vieraakseen LP Kangasalan. Ottelu sujui ennakkoasetelmien mukaan: sarjakakkonen ei antanut sarjanousijalle mahdollisuuksia. Otteluvoitto ja pisteet menivät LP Kangasalle erin 0-3 (19-25, 18-25, 16-25). Helsinki Volleyn riveistä olivat ottelusta poissa kapteeni Mona Kokko ja yleispelaaja Janica Helenius.

Ensimmäisessä erässä LP Kangasala pelasi omaa perusvarmaa peliään, kun puolestaan Helsinki Volleyn otteissa oli haparointia. Vierasjoukkueen yleispelaaja Roosa Heikkiniemen tehokkaat hyökkäykset ja passari Emmi Jalosen syötöt olivat myrkkyä kotijoukkueelle. Lisäksi LP Kangasalan torjuntapeli toimi hyvin. Helsinki Volleyn hakkuri Sanni Vallin yritti kovilla hyökkäyksillään ja ässäsyötöillään valaa kotijoukkueen peliin itseluottamusta, mutta se ei joukkuekavereita riittävästi sytyttänyt. Erä päättyi 19-25.

Toiseen erään Helsinki Volley lähti ennakkoluulottomasti. Erän alku oli hakkuri Sanni Vallinin näytöstä kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä, tätä näytöstä yleispelaaja Jemina Jäärni säesti omilla tehokkailla hyökkäyksillään. Kotijoukkueen 6-3 johto kuitenkin muuttui 10-13 takaa-ajoasemaksi. Tässä vaiheessa kotijoukkue vaihtoi passari Irina Melnichukin tilalle Elina Lindin ja hetken kuluttua yleispelaaja Johanna Oikarin tilalle Saimi Heikkisen. LP Kangasalan puolella hakkuri Gabriela da Silva hyökkäsi tehokkaasti toisessa erässä. LP Kangasala venytti johtonsa eräpistelukemiin 18-25.

Kolmas erä käynnistyi tasaisesti tilanteeseen 6-6 asti. Tämän jälkeen LP Kangasalan pelivarmuus tuotti kotijoukkueeseen riittävän eron, joka piti ottelun loppuun saakka. Helsinki Volleyllä oli tässäkin erässä vaikeuksia vastaanotossa. LP Kangasalan vastaanottajat ja puolustajat saivat puolestaan hoidettua pallot passari Emmi Jaloselle edelleen hyökkääjille tarjoiltaviksi. Kolmas erä päättyi 16-25.