Otteluraportti: JymyVolleylle pisteet Helsingistä

16.11.2021

Latausta ei puuttunut, kun Helsinki Volley kohtasi toistamiseen viikon sisällä JymyVolleyn Töölön kisahallissa. Edellisessä keskinäisessä ottelussa Helsinki Volley haastoi Jymyä vieden ottelusta yhden erän. Tänään kuitenkin JymyVolley otti voiton puhtaasti 0-3 (23-25, 12-25 ja 21-25).

Ensimmäisessä erässä Jymy oli kotijoukkuetta huolellisempi pallorallien viimeistelyssä. Helsinki Volleyllä oli myös epätarkkuutta vastaanottopelissään. Kun JymyVolleyn vastaanottopeli puolestaan toimi, pääsi joukkueen passari Mila Viljanen pyörittämään peliä hyökkääjille hyviin paikkoihin tai viimeistelemään itse toisesta kosketuksesta. Ensimmäisessä erässä JymyVolleyn verkolla tehokkaana oli etenkin yleispelaaja Diana Lundvall. Kotijoukkue syttyi loppuerässä haastamaan vierasjoukkuetta Mona Kokon ässällä sekä joukkueen MVP:ksi valitun Sanni Vallinin hyökkäyksillä ja torjunnalla. Nämä suoritukset pakottivat JymyVolleyn ottamaan kaksi aikalisää aivan perätysten. Kotijoukkueen kiri ei kuitenkaan riittänyt viemään erävoittoa JymyVolleltä.

Toisessa erässä JymyVolley otti piste pisteeltä suuremman etumatkan. Päävalmentaja Ismo Tuomisen ottamat aikalisät ja pelaajavaihdot eivät piristäneet kotijoukkueen peliä. JymyVolley yksinkertaisesti löysi tyhjät kohdat kotijoukkueen kentästä, nurmolaisille tuli toisessa erässä tasaisesti onnistumisia hyökkäyksissään. Kotijoukkueen lataus puolestaan purkautui muutamana helppona verkko- ja kommunikointivirheenä. Toisessa erässä pisteitä tehtaili JymyVolleysta etenkin joukkueen MVP:ksi valittu Sanni Rantanen ässäsyötöillään ja hyökkäyksillään.

Kolmanteen erään Helsinki Volley vaihtoi passariksi Elina Lindin. Erää edettiin tasaisesti tilanteeseen 12-12 saakka, kunnes JymyVolley otti tehokkaammalla pelillään kaulan tilanteeseen 12-17 ja kotijoukkue jäi takaa-ajoasemaan. Helsinki Volley kipusi vielä muutaman pinnan päähän, kun joukkue sai JymyVolleyn vastaanotto- ja puolustuspeliä hieman sekaisin, mutta kiri ei tässäkään erässä riittänyt.

MVP:t

JymyVolley Sanni Rantanen
Helsinki Volley Sanni Vallin

PRO-libero
JymyVolley Laura Penttilä

Haastattelut:

JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen: Nyt oli kurinalaisempi esitys kuin edellisellä kerralla. Aika pienillä hyökkäysvirheillä mentiin kaksi ensimmäistä erää, kolmannessa erässä ne pikkuisen lisääntyi. Siinä tuli se voittamisen juttu, peli hieman kangistui ja alkoi tulla syöttövirheitäkin. Kurinalainen esitys oli: hyvä hyökkäys ja hyvä vastaanotto. Näille on hyvä rakentaa. Jokainen peli on meille vielä oppia, ei ole pelejä kuitenkaan niin paljoa pelattu. Lauantaina lähdetään Hämeenlinnaa vastaan kotona pelaamaan. Tästä pitää vielä parantaa, uskon, että meillä siihen eväitä on.

JymyVolleyn MVP Sanni Rantanen: Oli tosi kiva pelata, oli paljon parempaa peliä kuin viime viikolla. Meillä oli tosi paljon hyviä, pitkiä palloralleja. Oli tosi kiva, että voitettiinkin niitä. Yleensä on näitä hävitty, mutta nyt me saimme ne käännettyä meille voitoksi. Oppina tänään oli se, että pitää joukkueena tehdä kaikki. Kannustaa toisia. Ihan sellainen yhdessä tekeminen, joka tänään näkyi kentällä, sitä jatketaan.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen: Mulla tietenkin menee tässä aikaa vielä siihen, että opettelen pelaajien etunimet, en ole kaikkia pelaajia vielä edes nähnyt. Askel kerrallaan. Näin edellisen viikon pelin. Se on totta, että heidän vastaanottopelinsä oli meitä parempaa. Se antoi heille eväät hyökätä meitä vastaan. Me pyrittiin vähillä hyökkäysvirheillä pelaamaan, meillä on itse asiassa yksi vähemmän kuin vastustajalla. Siinä sitten onnistuttiin, mutta muuten sitten hyökkäys- ja vastaanottotehot jäävät siitä, mitä vaaditaan pelin voittamiseen. Meillä on vielä opittavaa. Hyvää tänään oli, että ensimmäinen erä käytännössä oli yhdestä-kahdesta pallosta kiinni. Viimeisessä erässä hyvää oli, että tytöt eivät antaneet periksi, meillä oli hyvää puolustuspeliä. Opiksi pitää ottaa se, että samanlaista kakkoserän romahdusta yhdessä rotaatiossa ei tule, periaatteessa kolmaskin erä meni yhteen rotaatioon. Näistä pitää päästä yli. Pitää oppia, kuka meillä sen pallon ottaa pois, kun sen tilanne on.

Helsinki Volleyn MVP Sanni Vallin: Oli tosi kiva pelata, vaikka hävittiin pitkät pallorallit. Muutama niistä voitettiinkin. Vaikka peli hävittiin, niin koko ajan tehtiin hyvää duunia. Tästä on tosi hyvä lähteä eteenpäin. Puolustuspeli oli hyvää, taisteltiin hyvin. Tästä pelistä oppi sen, että taistelemalla voi voittaa palloa. Samanlaisella taistelumeiningillä mennään. Pitää pyrkiä siihen, että voitetaan ne pallot.