Otteluraportti: JymyVolley vei ensimmäisen kohtaamisen Helsinki Volleyltä

10.11.2021

Töölön kisahallissa nähtiin tasaväkistä vääntöä, kun Helsinki Volleyn vieraaksi saapui JymyVolley Nurmosta. Vierasjoukkue vei ottelun 1-3 (26-24, 18-25, 12-25, 20-25).

Ottelun alussa pisteitä tehtiin vuorotellen, kunnes Diana Lundvallin syöttövuorolla vierasjoukkue saavutti viiden pisteen johdon. Helsinki Volley kuroi JymyVolleyn eron kiinni tilanteessa 22-22. Helsinki Volleyn hyvien suoritusten lisäksi kotijoukkueen erävoittoa kirittivät JymyVolleyn verkkosyötöt aivan erän ratkaisuhetkillä.

JymyVolley hallitsi leikitellen toista ja kolmatta erää. Toisessa erässä, tilanteessa 8-15 kotijoukkue vaihtoi passari Elina Lindin tilalle Irina Melnichukin. Tämä ei kuitenkaan kotijoukkueen peliä piristänyt. Kolmas erä oli toisen erän uusinta, joskin JymyVolley otti vielä toistakin erää isomman kaulan heti alkuerässä. Tilanteessa 2-10 kotijoukkue teki ensimmäisestä erästä tutun passarivaihdon ja peliä tuli pyörittämään Irina Melnichuk. JymyVolleyn Sara Niemen pitkä syöttöputki sai kuitenkin jatkua aina siihen saakka, kunnes Niemi teki syöttövirheen ja kotijoukkue pääsi kaventamaan tilannetta. Erä kuitenkin jatkui JymyVolleyn komennossa, sillä vierasjoukkue oli kolmannessa erässä jokaisella osa-alueella parempi kuin kotijoukkue.

Kolmannessa erässä nähtiin sisuuntunut kotijoukkue. Töölön kisahallin yleisö sai nauttia viihdyttävästä lentopallosta: molemmat joukkueet vastaanottivat ja puolustivat hyvin sekä onnistuivat hyökkäyksissä. Tilanteesta 15-16 JymyVolley kuitenkin lähti kirimään otteluvoittoa kohden ja piti Helsinki Volleyn päättäväisesti takanaan.

MVP:t

JymyVolley Katariina Salminen
Helsinki Volley Tiia Heikkinen

PRO-libero
JymyVolley Laura Penttilä

Haastattelut:

JymyVolleyn päävalmentaja Kari Raatikainen: Ottelun ensimmäisen erän loppupuolella palattiin siihen, mikä oli edellisen ottelumme teemana: eli kun päästään kahdenkymmenen pinnan paikkeille ja peli on ihan uomissa, niin se viimeistely jää tekemättä. Sen jälkeen kolme seuraavaa erää olivatkin paremmin hallinnassa. Viimeinen erä oli taistelua, mutta se ei johtunut missään nimessä meidän huonoudesta vaan naapurin hyvyydestä. Heillä toimi hyökkäys ja kolmannen erän virheet jäivät heiltä pois. Pelin luonne muuttui. Jouduimme tekemään jokaisen pinnan eteen töitä. Seuraavan viikon peliin Helsinki Volleytä vastaan on mukava lähteä jatkamaan. Tiedämme, minkälainen joukkue tulee vastaan. Ei auta lähteä aliarvioimaan missään nimessä. Haasteita varmasti piisaa, meidän pelimme on hieman aaltoillut. Lähdemme nyt sitä pohtimaan, miten pelin rakenne pysyisi paremmin kasassa.

JymyVolleyn MVP Katariina Salminen: Meillä oli alussa vähän alkukankeutta. Löydettiin sitten loppujen lopuksi peli. Haluttiin voittaa, oli se tahto siinä. Seuraavaan otteluun Helsinki Volleytä vastaan lähdetään nyt valmistautumaan siten, että tässä on viikko aikaa treenata ja hioa peliä kuntoon.

Helsinki Volleyn valmentaja Antti Lehtineva: Otettiin edellisestä pelistämme askeleita eteenpäin. Vähän jäi sellainen maku, että oltaisiin voitu tänään paremminkin haastaa Jymy. Etenkin toinen ja kolmas erä olivat meiltä vähän kyykkäystä. Viimeiseen erään saatiin taas vähän otetta. Harmittaa, että päästettiin siinä kaveri pälkähästä. Olemme panostaneet aika paljon syöttö-vastaanottoon. Syöttö olikin tänään hyvä. Pidetään siitä kiinni seuraavaankin JymyVolleyn kohtaamisen ensi tiistaina. Nyt pitäisi saada vielä hyökkäykseen napsu tehoa lisää, niin tuloksena olisi enemmän kuin yksi erä.

Helsinki Volleyn MVP Tiia Heikkinen: Me lähdettiin peliin tosi hyvin ja lähdettiin taistelemaan joka ikisestä pallosta, pidettiin hauskaa kentällä ja tuuletettiin ja oltiin iloisia. Sitten tapahtui jotain. Loppua kohden saatiin parannettua ja palautettua ensimmäisen erän fiilistä kentälle. Hyvää peliä oli meiltä. Oltaisiin voitu laittaa enemmänkin kampoihin. Seuraavaan peliin treenataan hyvin, lähdetään samalla fiiliksellä pelaamaan ja yritetään saada parempi tulos aikaan.