Otteluraportti: Helsinki Volleyn taistelutahto ei riittänyt Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan

16.10.2021

Sanni Vallin (4) hyökkää, Tiia Heikkinen (10) ja Elina Lind (8) varmistavat (Kuva: Juha Hautakangas)

Helsinki Volley palasi kotiotteluiden pariin kohtaamalla Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Ottelussa nähtiin vierasotteluputken tappioista selvästi sisuuntunut Helsinki Volley, vaikka Hämeenlinna veikin ottelun 0-3 (15-25, 16-25, 20-25).

Helsinki Volley aloitti ottelun pirteästi, kun useat kotijoukkueen pelaajat saivat tasaisesti onnistumisia. Nähtiin ässäsyöttöä, torjuntoja ja tehokkaita hyökkäyksiä. Hämeenlinna kuitenkin otti Helsinki Volleyn hyvän alun jälkeen ohjat ja piti johtoasemansa koko erän. Helsinki Volley pyrki virkistämään peliään vaihtamalla ensimmäisen erän aikana passariksi Elina Lindin. Hämeenlinnan voitto ensimmäisessä erässä perustui hyvään hyökkäystehoon, etenkin hakkuri Yasmine Madsen löysi tyhjiä kohtia kentästä.

Myös toisen erän alussa pisteitä tehtiin tasatahtiin, mutta tämän jälkeen Hämeenlinna karkasi. Erävoiton avaimena oli Hämeenlinnan tehokkaampi hyökkäyspeli. Erävoittoa säestivät kotijoukkueen syöttövirheet. Toisen erän lopussa nähtiin vielä hyvä kotijoukkueen nousu, kun tilanteessa 11-23 Helsinki Volleyn passari Elina Lind asteli syöttöruutuun. Lindin syöttövuoro sai kotijoukkueelle uuden vaihteen silmään ja Hämeenlinna joutui vaihtamaan vielä erän lopussa passariksi Dana Schmitin.

Kolmannessa erässä Helsinki Volley osoitti kovaa voitontahtoa ja johtikin erää muutaman pisteen erolla melkein erän puoliväliin saakka. Sitten Hämeenlinna sai eron kiinni ja erää jatkettiin tasatahtiin. Erässä nähtiin viihdyttävää lentopalloa molempien joukkueiden tehden tasaisesti onnistumisia hyökkäyksissä ja torjunnoissa. Kuten kahdessa aikaisemmassa erässä, Hämeenlinna otti johtopaikan ja venytti johtonsa jo 13-21:een. Hämeenlinna tuntui tuudittautuneen jo voittoon. Erän loppu oli toisinto toisen erän lopusta, kun Helsinki Volleyn passari Elina Lind sai syöttövuoronsa aikana nostettua kotijoukkueen rikkomaan 20 pisteen rajan.