Vierasotteluiden raportti: Kolmen vierasottelun saldona joukkueena kasvua ja oppimista

13.10.2021

Kuva: Juha Hautakangas
Kuva: Juha Hautakangas

Helsinki Volleyllä on takanaan kolmen vierasottelun putki. Saldona näistä otteluista on voittojen sijasta yhteistä kasvua ja oppia Mestaruusliigassa. Helsinki Volley peluutti otteluissa monipuolisesti pelaajiaan myös aloituskuusikon ulkopuolelta. Passari Elina Lind pyöritti Helsinki Volleyn peliä Irina Melnichukin ohella jokaisessa ottelussa. Hyökkääjistä Sanni Vallin sai aikaa hakkurin tontilla ja näyttikin vahvaa hyökkäyspeliä.

Ensimmäinen vierasottelu pelattiin Kuopiossa Puijo Wolleytä vastaan lauantaina 2.10.2021. Helsinki Volley haastoi hyvin Puijo Wolleytä, mutta Kuopiolaiset veivät ottelun 3-0 (25-18, 26-24, 25-18). Puijo Wolley oli ottelussa Helsinki Volleytä kovempi etenkin hyökkäyspelissä. Helsinki Volleyn parhaana palkittiin passari Irina Melnichuk. Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann totesi ottelun jälkeen, että peli kehittyy, vaikka ottelussa olisikin voitu taistella enemmän.

Sunnuntaina 10.10.2021 Helsinki Volley pelasi Rovaniemellä Woman Volleyn vieraana. Kotijoukkue vei ottelun 3-0 (25-17, 25-22, 25-18). Rovaniemellä Helsinki Volleyn parhaana pelaajana palkittiin passari Elina Lind. Päävalmentaja Dirk Sauermann kommentoi Rovaniemen pelin jälkeen: ”Tasaisuutta pitää löytää koko erän ja koko ottelun ajaksi. Hyviä ja huonoja asioita pelistä löytyy.”

Keskiviikkona 13.10.2021 pelattiin Salossa LP Viestiä vastaan. Salolaiset esittivät vahvaa peliä jokaisella osa-alueella ja voittivat selvin eräpistein 3-0 (25-11, 25-9, 25-13). Ottelun parhaana palkittiin hakkuri Sanni Vallin. Päävalmentaja Dirk Sauermann totesi ottelun jälkeen: ”Kun näkee pelaajien tekevän ja yrittävän pelissä asioita, joista on sovittu, se on positiivista. Joukkue myös pysyi yhdessä, vaikka peli ei kulkenutkaan. Viimeinen erä oli meidän paras, joten se oli positiivista myös.”

Seuraavana kotiottelu Töölön kisahallissa lauantaina 16.10.2021 klo 16:30. Liput ovelta ja ennakkoon osoitteesta lippu.fi.

Kommentit/sitaatit tähän juttuun on koostettu kotijoukkueiden otteluraporteista, jotka löytyvät osoitteista: womanvolley.fi, liiga.puijowolley.fi ja lpviesti.fi.