Otteluraportti: LiigaPloki tänään Helsinki Volleytä vahvempi

29.9.2021

LiigaPlokin Helene Elbaek (17) hyökkää, Helsinki Volleyn Mona Kokko (7) torjunnassa ja libero Sini Eerola (5) puolustaa.
LiigaPlokin Helene Elbaek (17) hyökkää, Helsinki Volleyn Mona Kokko (7) torjunnassa ja libero Sini Eerola (5) puolustaa.

Helsinki Volley pääsi aloittamaan Mestaruusliigan taipaleensa kolmen kotiottelun sarjalla. Kolmanteen kotiotteluun vastustajaksi saapui LiigaPloki Pihtiputaalta. Ottelu pelattiin Pihtiputaan vedolla ja se päättyi 0-3 (17-25, 10-25, 14-25).

Helsinki Volleyltä oli sairastumisten johdosta sivussa yleispelaaja Jemina Jäärni ja hakkuri Sanni Vallin. Kotijoukkueen pelissä oli nähtävissä lievää hermostuneisuutta. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu kapteeni Mona Kokko yritti suorituksillaan puhaltaa Helsinki Volleyn peliin henkeä ja myös libero Sini Eerola vastaanotti ja puolusti hyvin, mutta nämä eivät tuottaneet tulosta. Vierasjoukkue määräsi tahdin etenkin aloituksillaan.

Parhaat pelaajat:
Mona Kokko, Helsinki Volley
Helena Elbaek, LiigaPloki

PROlibero-pelaaja:
Sini Eerola, Helsinki Volley

Kommentit pelin jälkeen:

LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen: Meillä oli takana pitkä matkustuspäivä, oli vaikea valmistutuminen. Pyysin tytöiltä kovaa asennetta peliin ja valmistautumista lämmittelyssä. Hyvällä syötöllä saimme vastustajan peliä rikki. Tehtiin sovittuja asioita, se riitti tänään. Hyvä esitys. Toivotan kotijoukkueelle tuleviin peleihin tupaa täyteen ja meteliä halliin.

LiigaPlokin Helena Elbaek: Pelasimme hyvin. Koko joukkueen suoritustaso oli tänään kova, vaikka ajomatka Helsinkiin oli pitkä. Helsingissä oli hyvä pelata.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann: Olisimme toki halunneet pelata hieman pidemmän ottelun. Meillä oli haastetta, kaksi aloituskuusikon pelaajaa oli poissa, toivomme heidän paranevan pian. Pihtipudas pelasi hyvin, onnittelut heille. He laittoivat pelissä meille painetta, etenkin vastaanottoon. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, meidän pitää kasvaa näistä otteluista. Meillä on ensimmäinen vierasottelu edessä lauantaina, se on neljäs ottelumme kymmenen päivän sisään. Lauantain peliin valmistaudumme samoin kuin aina. Toivomme, että pelaamme Kuopiossa paremmin kuin kaksi viimeistä otteluamme. Tarvitaan enemmän sitä, mitä näytimme Saloa vastaan. Tästä rakennamme peliämme eteenpäin.

Helsinki Volleyn Mona Kokko: Tiesimme, että tulee kova vastustaja. Toivoimme, että olisimme voineet antaa heille kovemman vastuksen. Vastustajalla oli kova syöttö ja heidän torjunnassa nähtiin hyvää osaamista. Olen silti tyytyväinen joukkueeseen, etenkin siihen, että saimme vielä kolmanteen erään panosta kasattua ja koitettiin lähteä haastamaan vastustajaa. Tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Seuraavaan peliin valmistaudumme siten, että jatketaan treenejä, otetaan läksyt kotiin ja harjoitellaan.