Otteluraportti: Pölkky Kuusamolle kolme pistettä Helsingistä

26.9.2021

Helsinki Volleyn Tiia Heikkinen (10) ja Sanni Vallin (4) torjuvat Pölkky Kuusamon Adeja Lambertin (8) hyökkäystä (Kuvat: Juha Hautakangas)

Helsinki Volleyn toiseen Mestaruusliigan otteluun saapui vastustajaksi Pölkky Kuusamo. Edellisen kauden hopeajoukkue Kuusamosta hallitsi ottelua ja vei sen suoraan 0-3 (14-25, 22-25, 16-25).

Ensimmäinen erä käynnistyi Pölkyn passari Jalissa Trotterin äkäisillä syötöillä, joista kotijoukkue ei päässyt rakentamaan omia kovia hyökkäyksiään. Trotter pääsi erässä myös tarjoilemaan omille hyökkääjilleen hyviä passeja, joista hyökkääjät päättivät palloja. Toiseen erään kotijoukkue muutti hieman kokoonpanoaan. Johanna Oikari siirtyi hakkurin paikalta Janica Heleniuksen tilalle yleispelaajaksi ja hakkurin paikalle tuli Sanni Vallin. Erän alussa nähtiinkin kotijoukkueelta hyviä torjuntoja. Helsinki Volley johti toista erää hyvän matkaa, mutta Pölkky Kuusamo nousi jääräpäisesti rinnalle. Kotijoukkueelta nähtiin hienoja suorituksia, kuten nopeatempoisia keskihyökkäyksiä ja Jemina Jäärniltä jopa kaksi ässäsyöttöä putkeen. Toisen erän lopulla Kuusamo vaihtoi yleispelaaja Carlyle Nusbaumin tilalle Adeja Lambertin ja vei kotijoukkueelta jo lähellä olleen erävoiton. Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi passariksi Elina Lindin. Erä eteni alkuun Kuusamon vedolla, kunnes kotijoukkue alkoi toden teolla taistella palloista. Nähtiin pitkiä palloralleja ja hyvää puolustuspeliä, mutta se ei riittänyt viemään kotijoukkuetta lähemmäksi kolmannen erän voittoa. Merkille pantavaa oli, että kolmannessa erässä yllättävän paljon pisteitä tehtiin peipeillä.

Parhaina pelaajina palkittiin Viivi Pyhäjärvi, Pölkky Kuusamo ja Johanna Oikari, Helsinki Volley. PRO-libero-pelaajaksi valittiin Milka Koskenkorva.

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis kommentoi ottelun jälkeen: ”Tämä oli meille hyvä viikonloppu, saimme yhteensä kuusi pistettä. Tavoitteemme tälle päivälle oli, että saamme kolme pistettä. Voittomme takana oli hyvä keskittyminen tähän peliin. Tänään oli ensimmäinen kertamme Helsingissä. On hienoa, että Helsingillä on joukkue liigassa. Toivotan Helsinki Volleylle onnea liigaan.”

Pölkky Kuusamon parhaaksi pelaajaksi valittu Viivi Pyhäjärvi kommentoi: ”Aloitimme pelin tosi hyvin, mutta sitten tasomme putosi toiseen erään ja vastustaja rupesi pelaamaan paremmin. Pitkän erätauon jälkeen me pystyimme taas pelaamaan omaa peliämme. Tämä oli ensimmäinen pelini täällä, Töölön kisahalli oli kiva sali pelata.”

Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann kommentoi: ”Onnittelut Kuusamolle. Ottelu oli meille haastava. Toivoin etukäteen, että olisimme voineet olla hieman lähempänä sitä tasoa, mitä näytimme torstaina LP Viestiä vastaan. Kuusamo pelasi voimalla, joten meidän piti pelata todella organisoidusti. Valmistaudumme seuraavaan peliimme, joka on keskiviikkona, samalla vakavuudella ja huolellisuudella, kuten valmistaudumme kaikkiin muihinkin peleihin. Yritämme olla jälleen yhden askeleen edempänä.”

Helsinki Volleyn parhaaksi pelaajaksi valittu Johanna Oikari kommentoi: ”Oli kiva päästä pelaamaan kovaa Kuusamoa vastaa. Ensimmäisen erän olimme vähän nukuksissa, mutta onneksi saimme peli-ilmettä kaivettua. Nyt treenataan niitä osa-alueita, joilla jäätiin Kuusamolle tässä pelissä.”