Siskot vs siskot

28.11.2016

Sunnuntaina pelattiin Malmilla Helsinki Volley 2 ja Helsinki Volley 1 –joukkueiden toinen keskinäinen ottelu. Yleisöä oli saapunut mukavasti paikalle ja tunnelma pelin aikana oli hyvä. Pikkusiskot eli Helsinki Volley 2 lähti hyvillä mielin haastamaan isosiskoaan.

Kauden ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Helsinki Volley 1:n 3-0 voittoon, eikä HEL Volley 2 saanut tälläkään kertaa yhtään erää nimiinsä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin kokoonpanolla Elina, Heidi, Krista, Emmi, Venla ja Iita. Liberoina Niina ja Hanna. Helsinki Volley 2 lähti vahvasti liikkeelle heti erän alusta ja olikin 4 pisteen johdossa pitkään. Anni kävi pelaamassa Heidin tilalla takakenttäkierroksen erän puolivälissä. Helsinki Volley 1:n tuplavaihto tilanteessa 16-13 toi joukkueeseen lisää virtaa ja erä tasoittui tilanteessa 17-17. Tasatilanteessa mentiin aina 20 pisteeseen saakka, jonka jälkeen muutamat HEL Volley 2:n pienet virheet auttoivat HEL Volley 1:n erävoittoon.

Toinen erä olikin sitten Helsinki Volley 1:n näytöstä. HEL Volley 2:lla ei onnistunut juuri mikään ja tulos oli sen mukainen. Vain 10 pistettä HEL Volley 2:lle tästä erästä. Erään lähdettiin muuten samalla kokoonpanolla kuin 1. erään, paitsi Assi lähti Kristan tilalla. Pelin suuntaa yritettiin muuttaa useilla vaihdoilla kun Krista tuli kentälle Assin tilalle, Anni Heidin tilalle, Minttu Emmin tilalle ja Kata Venlan tilalle. Pitkällä erätauolla nollattiin tilanne ja lähdettiin taistelemaan 3. erän voitosta.

3. erä eteni tasaisissa merkeissä 10 pisteeseen asti, jonka jälkeen HEL Volley 1 otti hieman enemmän etumatkaa. HEL Volley 2 yritti kovasti roikkua mukana, mutta myös viimeinen erä Helsinki vVolley 1:lle. Kolmannessa erässä nähtiin ehkä ottelun hienoin yksittäinen, yleisöäkin kohahduttanut, suoritus kun Iita syötti kolme syöttöä putkeen verkkonauhan kautta vastustajan puolelle. Näistä kaksi oli suoria pisteitä.

Molemmista joukkueista parhaina palkittiin keskipelaajat. Helsinki Volley 1:stä Oona ja Helsinki volley 2:sta Iita. Molemmat pelasivat hienon pelin ja nousivat esiin etenkin kolmannessa erässä.

Helsinki Volley 2 säilytti hyvän pelifiiliksen, toisen erän notkahduksesta huolimatta,  ja oltiin kerrankin todella skarppina heti pelin ensimmäisessä erässä.