Ensimmäinen kotipelikamppailu: Helsinki Volley 2 - Raision Urheilijat (1-3)

23.11.2016

Kauden ensimmäiseen kotipeliin aloitettiin valmistautuminen jo hyvissä ajoin. Perjantaina joukkue kävi hakemassa pomppufiilistä trampoliinipuistossa. Päästiin hulluttelemaan ja riuhumaan, niin että hiki virtasi ja vatsalihakset kipeytyivät nauramisesta. Peliin valmistautumiseen kuuluu tankkaus. Se hoidettiin yhteistuumin, kun vietettiin mukava ilta Iitan kotosalla ja syötiin niin että napa raikasi.

Suurin osa joukkueesta aloitti sunnuntaipäivän pelaamalla 2-sarja pelin. Sieltä haettiin alkulämmöt 1-sarjan koitokseen. Siinä kerkesi käydä vakoilemassa Helsinki Volley 1:n kuvioita kun he pelasivat HPK A:ta vastaan ennen kuin piti rientää omalle hallille, Malmin Helmi Centeriin.

Voi pojat! Vihdoin ja viimein päästiin kokeilemaan omaa kotihallia. Olihan tätä odotettukin!

Kotihallin avauksessa vastaan asettui RaisU, jonka olimme kohdanneet kauden ensimmäisessä pelissä. Ennakkoon tiedettiin, että RaisU on kova joukkue puolustamaan. Meidän tehtävänä on vaikeuttaa pahalla syötöllä vastustajan varmaa ja kovaa laitahyökkäystä ja pelata pallot aina loppuun asti.

Ensimmäiseen erään lähdettiin seitsikolla: Lind, Kejonen, Junno, Olkkonen, Mäkeläinen, Viitapohja ja liberona Putkonen. Erä lähti mukavasti käyntiin kun hyvästä vastaanotosta Elina jekutti vastustajaa pistämällä jujun kenttään. Erässä saatiin hyviä ja pitkiä palloja aikaiseksi kummankin puolen hyvillä puolustuksilla. RaisU vei ensimmäisen erän lukemin 25-18.

Toisen erään lähdettiin pienin muutoksin kokoonpanossa, Koskinen ja Jyrkinen kentälle. Erä lähti hyvin tasaisti käyntiin. Kumpikin joukkue nakutteli palloa parkettiin vuorotellen. Tilanteessa 8-9 Kejonen pääsi vauhtiin syöttöruudussa ja hän oli pitelemätön. Koko joukkue sai lisäbuustia Kejosen pahoista syötöistä ja teimme todella näyttäviä suorituksia. Nopeasti tilanne meille 13-9 ja vastustaja teki passarivaihdon. Kentälle asteli Nea Luntamo. Meille tapahtui mustahetki, joka kesti liian kauan. Erä RaisU:lle lukemin 25-20.

Pitkä erätauko. Pukkariin miettimään ja pohtimaan. Päätettiin että vaihdetaan hieman torjunta-puolustus taktiikkaa kolmanteen erään. Vastustajan laitahyökkäys on saatava paremmin kiinni. Kolmanteen erään muutettiin myös hieman kokoonpanoa, Viitapohja takaisin ja Vainikka kentälle. Kolmas erä lähti todella hyvin meiltä. Uusi taktiikka toimi. Saatiin torjuntoja ja puolustettiin paremmin. Tehtiin vastustajan työtä hankalammaksi. Silti erän lopussa RaisU hiipi salakalavasti rinnalle. Erä meille loppukamppailun jälkeen 26-24. Jeij!

Neljänteen erään lähdettiin samalla kokoonpanolla kuin ensimmäiseen, muutoksena hakkurin paikalla häärinyt Koskinen kentälle. Erä lähti takkuisesti käyntiin. Oltiin kuitenkin pelissä mukana. Erityisesti Mäkeläisen napakat sataset ja Olkkosen koko pelin ollut pippurinen hyökkäys ja syöttö olivat vastustajalle mahdottomia.  Vastustaja kuitenkin työskenteli hyvin varmalla otteella joka alueella. Eivät tehneet paljoa virheitä.  Erä RaisU:lle lukemin 25-16.

Pelin parhaina pelaajina palkittiin kummaltakin joukkueelta laitahyökkääjät: HelVolley 2:n Heidi Olkkonen ja RaisU:n Kati Nikula.

Ei jäädä tuleen makaamaan, vaan mietitään iloisempia aiheita eli seuraavaa juhlapäivää eli pelipäivää. Sehän on jo heti tulevana sunnuntaina 27.11.! Kaikki kynnelle kykenevät ovat tervetulleita katsomaan paikallisottelua, sillä vastaan asettuu isosiskomme Helsinki Volley 1. Peli pelataan Malmin Helmi Centerillä (Latokartanontie 12) klo 15.45. Nähdään siellä siis!