Ykköselle voitto kotiin

12.11.2016

Helsinki Volley osoitti syyskauden kovuuttaan LP Vampulaa vastaan, ja voitti tiukan lauantaina pelatun ottelun 3-1 (23-25, 25-23, 25-23 25-21).

Alku lähti kotijoukkueelta hieman nihkeästi käyntiin. Todellinen musta hetki koitti tasatilanteen (11-11) jälkeen, jolloin vierasjoukkue hallitsi erää aina tilanteeseen 14-20. Kotijoukkue pääsi kuitenkin johtoon tilanteessa 22-21, mutta kantti ei kestänyt aivan 25 pisteeseen saakka vaan LP Vampula vei erän 23-25. Ensimmäisen erän yksittäisiä onnistujia olivat Sonja ja Noora verkolla, ja Neea vastaanotossa.

Toiseen erään kotijoukkue pyrki saamaan uuden vaihteen päälle. Pientä tuskastumista oli ilmassa erän alussa. Joukkueet etenivät tasaisesti aina 18-17 tilanteeseen. Aikalisällä kotijoukkue päätti vaihtopelaajien vahvasti tukien, että nyt edetään tahdon voimalla. Erän lopussa Siia ja Mona viimeistelivät hyvistä vastaanotoista onnistuneesti. Toinen erä kirjautui Helsinkiin 25-23 ja joukkueet hiipivät nöyränä Kisahallin portaat alas pitkälle erätauolle.

Pitkän erätauon jälkeen tilanne oli tasan 1-1. Kotijoukkueen alku eteni voitokkaasti ja kentällä pelaamisesta nautti rento joukkue. Tästä huolimatta erän puolivälissä LP Vampulan passari viritti syöttökäden ja taiteili neljä suoraan syöttöpistettä vastustajalle. Hankalista vastaanottotilanteista kotijoukkue onnistui kuitenkin vahvassa verkkopelissä passari Annikan johdolla. Kolmannessa erässä Mona nousi ratkaisijan rooliin tehden kaksi mahtavaa tappotorjuntaa loppuerään. Kolmas erä Helsinkiin taas niukasti 25-23.

Myös neljäs erä eteni tasatahtiin aina 18-18 tilanteeseen saakka. Molempien joukkueiden valmentajat käyttivät aikalisänsä. Helsinkiläiset saivat vihdoin torjunta-puolustuspelaamisen kuntoon, ja tämä auttoi tiukkojen tilanteiden selvittämisessä. Syöttöruudussa esiintyi varmempia pelaajia ja tämä auttoi. Ottelupallon voittoa juhlistettiin neljännen erän lopussa (25-21).

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueesta Mona Kokko ja LP Vampulasta passari Susanna Sutki. Valmentaja Gina kommentoi peliä: ”Nousujohteinen peli. Alku oli kankeaa. Siinä on joukkueelle tehtävää, että saamme joukkueena valmistelut kuntoon, jotta olemme aivan pelin alusta asti kunnolla mukana.” Parhaana palkittu Mona kiitti joukkuetta: ”Tänään oli hyvä fiilis joukkueella”.

Helsinki Volley kiitti lukuisia kannustajiaan yleisössä ja suuntasi kohti joukkueen ensimmäistä saunailtaa. Tervetuloa kannustamaan seuraavaan kotipeliin tulevana sunnuntaina 20.11.2016 klo 13.30!