KUORTANE ROMUTTI HELSINGIN LIIGAHAAVEEN

8.2.2016

Helsinki Volleyn toinen puolivälieräottelu pelattiin lauantaina. Voitolla oli mahdollisuus siirtää ratkaisu sunnuntaille ja näinhän siinä sitten kävikin.

Lauantain otteluun Helsinki Volley tuli hyvällä asenteella. Kaikesta näki, että nyt pelataan eikä meinata. Ottelun hahmo oli Julia Tokarenko, joka tappoi palloja kenttään huikealla prosentilla ja muu joukkue säesti hyvin. Myös yleisö eli mahtavasti mukana. Voitto kotiin hymyssä suin 3-1 (21-25, 25-20, 25-16, 25-19) ja ratkaisu välieräpaikasta siirtyi sunnuntaille.

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Sunnuntaina oli aistittavissa hienoista jännitystä eikä joukkueen tunnelataus ollut enää ihan lauantain "hurmunheitä". Kuortane oli tehnyt hyvin illan kotitehtävät. Tapio Kangasniemi, myös naisten maajoukkueen päävalmentaja, oli piirrellyt kansioonsa uudet taktiset ohjeet. Näitä noudattaen Kuortane sai eliminoitua helsinkiläisten tehot ja teki kotijoukkueen pelin hankalaksi. Vastalääkettä ei tuntunut löytyvän ja jännitys toi lisäksi peliin tukun omia virheitä. Tiukan väännön jälkeen edettiin ratkaisevaan viidenteen erään. Helsinki Volley puristi mailaa kovemmin ja tulos 9-15 oli vääjäämättä taululla.

Se oli sitten tylysti siinä. Tunnetila purkautui luonnollisesti isoon harmitukseen ja kyyneliin. Satsaukset oli kovat ja suunnitelmat jatkosta oli toiset mutta niin vain kävi, että kesäloma koitti tällä kaudella jo ennen hiihtolomaa.

Voidaan tietenkin spekuloida kysymyksellä, joka yleisöäkin ihmetytti. Miksi sama joukkue, joka jo pelaa liigaa (ja saa sitä kautta jatkuvasti hyviä, kovia "harjoituspelejä") myös karsii sinne? Siis karsii sinne samalla joukkueella missä jo on - voiko tämä olla oikeasti edes mahdollista? Annetaanko liiton alaiselle Kuortaneen valmennuskeskukselle näin toimien jo liikaa etuoikeuksia jopa seuratyön kustannuksella?

Niin tai näin. Helsinki Volleyn pelit päättyivät tällä erää tähän. Eräs arvostamani lentopallovaikuttaja lounaisesta Suomesta lohdutti: "Olisi ollut kiva nähdä HEL Volley liigassa. Enää 8 kuukautta sarjan alkuun..."

Kiitokset taustatiimille, tukijoille, pelaajille, valmentajille, yleisölle ja kaikille tavalla tai toisella mukana olleille.

Kisahalli vaikenee.