HEL Volley 2:n jatkopelit alkoivat Ylöjärvellä

3.2.2016

HEL Volley 2:n jatkopelit alkoivat sunnuntaina 31.1.2016 Ylöjärvellä

Jatkopelien lohkossa 2 pelaavat lisäksemme Raision Urheilijat, Salon Viesti ja Ylöjärven Ryhti. Ensimmäiseen peliin suuntasimme Ylöjärvelle. Ennakkotietoja joukkueesta ei ollut oikein kenelläkään muuta kuin se, että joukkue on nuori.

Pelipalaveri alkoi hieman erilaisella tavalla kuin ennen: Valmentaja Gina pyysi kaikkia rauhoittumaan hetkeksi ja sulkemaan kaiken muun 30s ajaksi, mitä voisi myöhemmin käyttää kentällä, jos peli alkaa sekoilemaan. Jolloin voi ns. kerätä itsensä kasaan uudelleen! Tämän jälkeen joukkue oli tarmoa täynnä ja innokas astumaan uuteen saliin, jossa ei tällä kaudella vielä olla pelattu.

Ottelu alkoi kokoonpanolla Heidi, Essi, Laura, Mirja, Oona, Heli ja Neea. Ensimmäisessä erässä mentiin tasatahtiin ja virheitä tehtiin puolin ja toisin. Oltiin jokunen piste takaa-ajossa, mutta Ginan tehdessä hyvän vaihdon laittamalla Annin syöttämään saatiin kirittyä ero kiinni. Peli oli aikamoista sohellusta, mutta onneksi ensimmäinen erä jatkopalloilla tuli meille 26 -24.

Toisessa erässä päästiin selvään johtoon, mutta lopussa tehtiin itse neljä suoraa virhettä, joilla Ryhti pääsi voittamaan meidät. Pitkällä erätauolla päätettiin, että nyt tehdään tästä pikkasen helpompaa itselle ja jätetään omat virheet pois, koska ei peliä voi voittaa tekemällä itse yli 20 pisteen kohdalla neljä suoraa virhettä! L

Pitkän erätauon jälkeen peli oli edelleen sekavaa puolin ja toisin. Meillä kokoonpano hieman vaihtui: Emmi hakkurin paikalle, Anni liberoksi ja Assi keskarinpaikalle. Kolmannessa erässä Heli sanoi muutaman ärräpään, jolloin pallokin alkoi kuolemaan hyvää tahtia Ryhdin kenttään. Ryhti oli nuori joukkue, joka kaivoi palloja lattian pinnasta ylös, jolloin meidän piti vain jaksaa jauhaa yhä uudelleen ja uudelleen. Kentällä jossain vaiheessa alkoikin tuntua, että tämähän alkaa mennä jo urheiluksi! Omalta vaihtopenkiltä tuli hyvää kannustusta, mikä oli tärkeää ja voitimme erän 25 -23.

Neljänteen erään joukkue lähti uskomattomalla fiiliksellä, jonka jälkeen Ryhdillä ei ollut paljoa sanottavaa ottelun lopputulokseen - ja me voitettiin 3-1! Uskomaton fiilis. Kyllähän se on tuhat kertaa mukavampi voittaa kuin hävitä. Tästä jatketaan hyvällä fiiliksellä kohti ensi sunnuntain kotipeliä Helmi Centerissä klo 17 alkaen.

Ottelun parhaina palkittiin Essi-Sofia Saarinen ja Emmi Jalonen (passari)

# 4 Essi